Пт, 2024-04-19, 10:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

18:23
МТСБУ: Підвищення вартості договорів ОСАЦВ не передбачається
Інші останні Економічні новини


Підвищення вартості договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАЦВ) у зв'язку зі вступом в дію з 18 вересня 2011 закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ДТП та виплат страхового відшкодування" не передбачається.

"Підвищення вартості ОСАЦВ не передбачається", - повідомив генеральний директор Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) Іван Гумінський.

 

За його словами, проект розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) про внесення змін до коригувальних коефіцієнтів та їхніх розмірів, які застосовуються при розрахунку договорів ОСАЦВ, оприлюднено на її веб-сайті. Кожен охочий може на їх підставі розрахувати вартість свого поліса, наголосив він.

 

І. Гумінський висловив упевненість у тому, що заплановане цим законом введення з 18 вересня так званого "європротоколу" ("єврорапорту"), що надає змогу не залучати представників ДАІ у разі незначних ДТП, відбудеться у запланований термін.

 

"Непросто відбувається затвердження всіх необхідних підзаконних актів, зокрема, максимальної суми при використанні європротоколу, але у нас є ще місяць, а це - великий термін", - зазначив він.

 

Раніше президент ЛСОУ Наталя Гудима повідомила агентству, що із введенням з 18 вересня єдиного типу поліса ОСАЦВ, який поширюється на всіх водіїв, які мають право на кермування автомобілем (раніше - 1 тип), його вартість не зросте.

 

"Це найдорожчий тип поліса, тому Держфінпослуг має намір затвердити мінімальні коефіцієнти. У кінцевому результаті вартість поліса залишиться приблизно на колишньому рівні", - сказала вона.

 

За даними Держфінпослуг, згідно з проектом зазначеного розпорядження запропоновано змінити назву коефіцієнта К2. В чинній редакції він визначає місце переважного використання транспортного засобу, у новій редакції - місце реєстрації транспортного засобу, визначеного в технічному паспорті.

 

Зміни позначилися і на коефіцієнті К3 у зв'язку з необхідністю ідентифікації цього коефіцієнта у розрахунку страхових платежів за договорами ОСАЦВ щодо причепів, мопедів та моторолерів.

 

Крім того, змінено коефіцієнт К4, який стосується водійського стажу осіб, допущених до управління забезпеченим транспортним засобом, оскільки згідно із законом передбачено диференціацію страхового платежу залежно від водійського стажу осіб, допущених до управління забезпеченим транспортним засобом.

 

У проекті розпорядження вилучено коефіцієнт, що визначає кількість зазначених у договорі осіб. Замість нього введений коефіцієнт залежно від періоду використання транспортного засобу К5 - "Період використання транспортного засобу" від шести місяців. Так, коефіцієнт протягом шести місяців становить 0,7%, семи - 0,75%, восьми місяців - 0,8% тощо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1817 | Додав: nowyny | Теги: Моторне (транспортне) страхове бюро, МТСБУ, страхування цивільно-правової відпо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]