Чт, 2024-03-28, 15:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:11
Музей звуку відкрили в Одесі
Інші останні Культурні новини

27 березня в Одесі в кількох кімнатах будинку №13 на вулиці Жуковського відкрився перший в Україні Музей звуку, в якому представлені унікальні екземпляри звукової апаратури і носії інформації – від історичних раритетів до найсучаснішої звуковідтворювальної техніки, передає УНІАН.

Відвідувачі музею, створеного головою Одеського відділення Спілки звукорежисерів України Василем Пінчуком, змогли побачити еволюцію звукозапису: колекцію грамофонних і вінілових дисків, величезні радіоприймачі, старовинні грамофони і мікрофони, портативні програвачі платівок довоєнного часу, які вміщуються в кишені і заводяться ключем. Багато відвідувачів зупинялися біля колекцій аудіотехніки, щоб послухати раритетні записи і звукові листи на платівках, вінілових стрічках та дроті.

Крім того, адміністратор музею Володимир Гребеняк розповів про деякі експонати, пов'язані з історією звуку в кіно і театрі, становлення музикантів, таперів, шансоньє і відомих одеських виконавців, історії фестивального руху Одеси.

За бажання відвідувачі музею зможуть стати володарями ексклюзивних аудіосувенірів, які виготовлять фахівці студії звукозапису.

За словами Гребеняка, щойно відкритий музей, в якому зібрано понад 5 тисяч раритетних зразків аудіотехніки, покликаний також стати клубом, де збиратимуться шанувальники музики – старовинної і сучасної.

Раніше в Одесі з'явився Музей хліба. Ініціатором відкриття музею стало АТ "Одеський коровай". У музеї представлені експозиції: "Історія хлібовипікання", "Випікання хліба в царські часи", "Випікання хліба в революційний період", "Випікання хліба за часів Великої Вітчизняної війни", "Сучасний етап розвитку хлібовипікання Одеси" тощо.

А у Львові відкрився перший в Україні стаціонарний Музей шоколаду.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1149 | Додав: adminA | Теги: Музей звуку, одесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]