Чт, 2024-04-25, 05:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:42
На 2013 рік перенесли фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST
Інші останні Культурні новини

Київський міжнародний фестиваль сучасного мистецтва Гогольfest перенесено на 2013 рік. Про це у своєму блозі повідомляє журналіст Мустафа Найєм із посиланням на офіційний лист від Головного управління культури КМДА.

"За взаємною згодою організатора Міжнародного мультимедійного фестивалю сучасного мистецтва Гогольfest та Головного управління культури було вирішено перенести проведення фестивалю на 2013 рік", - сказано в документі, датованому 28 березня 2012 року.

Раніше повідомлялося, що п'ятий ювілейний фестиваль ГОГОЛЬFEST пройде з 7 по 23 вересня 2012 року під особистим патронатом голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова.

"Я думаю, вперше в історії незалежної України міська влада виступить співорганізатором подібного фестивалю. Ми разом будемо шукати спонсорів, допомагати організаційно та брати активну участь протягом усього процесу. Переконаний, що така співпраця стане хорошою традицією. ГОГОЛЬFEST може стати брендом культурного Києва. Це готова ідея, яка допоможе затвердити позитивний імідж Києва у світовому просторі. Адже цей проект відомий практично в усьому світі. Його встигли полюбити не лише кияни та жителі інших українських міст, а й шанувальники сучасного мистецтва із Європи та країн СНД. Навіть шкода, що ми не почали співпрацювати раніше", - заявив тоді Олександр Попов.

Нагадаємо, що Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "ГОГОЛЬFEST" було розпочато в 2007 році. Унікальність цього проекту полягає в багатожанровому розмаїтті: театр, музика, кіно, література, сучасна хореографія, візуальна арт-програма, освітня програма і програма для дітей.

За час існування фестиваль набув популярності у світі, в ньому брали участь близько 800 учасників з більш ніж 32 країн світу, кількість відвідувачів зросла з 10 до 100 тис осіб, 80% аудиторії - молоді люди до 30 років.

4 квітня повідомлялося, що Міністерство культури пообіцяло надати фінансову підтримку проведенню фестивалю сучасного мистецтва "ГОГОЛЬFEST". Але після цього організатор заявив, що втомився за власні гроші робити фестиваль, а оскільки державі він не потрібен, то фестивалю більше не буде. На той момент Міністерство культури України проігнорувало звернення організаторів "ГОГОЛЬFESTу" про необхідність фінансування проекту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1100 | Додав: admin | Теги: фестиваль ГОГОЛЬFEST | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]