Пт, 2024-03-29, 08:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:16
На Бродвеї відбудеться персональна виставка української художниці - "Кодекс світла"
Інші останні Українці в світі

Персональна виставка картин української художниці Галини Москвітіної пройде з 25 квітня до 7 травня в галереї Alexandrе Gertsman Contemporary Art Gallery на Бродвеї в Нью-Йорку. Тут триватиме світове турне "Кодекс світла", яке раніше побувало в Тель-Авіві, Мілані, Києві і Лондоні.

У Нью-Йорку художниця показує 25 картин. Частина з них експонується для широкої аудиторії вперше, решту вже було представлено під час турне. Окрім нових робіт американського глядача порадує і видання нового альбому репродукцій художниці, приуроченого до відкриття. На відкритті виставки був присутній консул України у Нью-Йорку Богдан Мовчан, передає "Газета.ua".

Зазначимо, що роботи Галини Москвітіної високо цінуються на арт-ринку як в Україні, так і за її межами. Багато з них зберігається в приватних колекціях, виставляються в найвідоміших галереях світу і продаються авторитетними аукціонними домами. Так, в 2011 році дві її роботи було продано відомими британськими аукціонними домами: картина "Школа танців" - на аукціоні Bonhams, а "Промінь творіння" - на аукціоні MacDougall's.

Поспілкуватися з самою художницею на виставці не вдалося ані пресі, ані відвідувачам. Традиційно Москвітіна уникає публічності і власних виставок не відвідує.

Москвітіна є фундатором стилю "латернативний реалізм", який виражає поняття "світло", "світність", "світоносність". Її творчість критики відносять до так званого об'єктивного мистецтва. Цей вид мистецтва працює із загальними законами, які керують структуризацією космосу, кристалізують і розчинюють різні світи, зокрема і нашу Землю.

Довідка. Галина Москвітіна

Галина Москвітіна спочатку стала відома як видатний графік, книжковий ілюстратор. З друку вийшло близько 70 книг з її ілюстраціями. Перебуваючи на вершині кар'єри, вона зникла з арт-сцени і вирушила в багаторічні мандри, присвячені самовдосконаленню, що охоплювали поїздки на Схід, де вона вивчала стародавні знання. Галина вела усамітнене життя, що зробило її духовний пошук більш інтенсивним і трансформувало її свідомість.

В результаті з'явилися її роботи, які називаються "світанги" ("лайтанги") - від слів "світло" і "якір", тобто "якір світла на Землі". Світанги є вираженням духовного простору світла в об'єктивному світі. Вони переливаються хвилями пульсуючої енергії світла, що обертається навколо полотна і випромінює себе глядачеві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1059 | Додав: admin | Теги: Бродвей, Галина Москвітіна, кодекс світла | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]