Чт, 2024-03-28, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:50
На Донбасі гримить важка артилерія. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в районі проведення Антитерористичної операції російські окупаційні війська 56 разів відкривали вогонь по підрозділах cил АТО. Зокрема - 23 рази на Донецькому, 25 на Маріупольському та 8 на Луганському напрямках.

Про це у вівторок 12 липня повідомили у прес-центрі АТО на сторінці у соцмережі Facebook.

"На Донецькому напрямку під вогонь із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів потрапили українські опорні пункти в Авдіївці, Дачі та Майорську. 82-мм міномети ворог застосував по наших позиціях поблизу шахти "Бутівка", Авдіївки і Зайцевого", - передали у штабі.

Як зазначили у прес-центрі, терористи не припиняють збройних провокацій і на Маріупольському напрямку.

"Найгарячіше було під Широкиним. Тут російські окупанти застосували 120 мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також з мінометів 82-мм калібру ворог стріляв по Красногорівці, Павлополю та Славному", - йдеться у повідомленні.

Окрім мінометів, на Донеччині окупанти вели вогонь по українських військах із зенітних установок, бронетехніки та стрілецької зброї.

"На Луганщині противник бив зі 122-мм артилерії та 120-мм мінометів по українських захисниках у Новоолександрівці, а протитанкові керовані ракети та гранатомети використав у Попасній", - поінформували у штабі.

Раніше повідомлялося, що впродовж 11 липня незаконні збройні формування 21 раз порушували режим припинення вогню на Донбасі. На Луганщині із заборонених Мінськими домовленостями 122-мм гармат та мінометів калібру 120 мм окупанти відкривали вогонь по підрозділах сил АТО в Новоолександрівці. На Донецькому напрямку ворожа диверсійна група намагалася пробратися в тил опорних пунктів сил АТО під Троїцьким, та з втратами відступила.

По захисниках Авдіївки противник бив з 82-мм мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів, а по укріпленнях біля шахти "Бутівка" – з ручних протитанкових гранатометів. На маріупольському напрямку під вогонь з 82-мм мінометів потрапили українські воїни у Славному, Красногорівці та Павлополі.

10 липня російсько-терористичні війська значно активізувалися по всій лінії розмежування: бойовики 94 рази відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил антитерористичної операції. Найбільше, 48 обстрілів, було зафіксовано на Донецькому напрямку. З забороненої Мінськими угодами 152-мм артилерії противник бив по наших укріпленнях у Новгородському, а з 122-мм самохідних установок - в Миколаївці Другій. 120-мм міномети окупантів накривали позиції наших бійців у Майорську, Пісках, Авдіївці, Новгородському і Троїцькому.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 780 | Додав: adminA | Теги: Донбас, важка артилерія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]