Вт, 2024-04-16, 23:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
На екскурсію до Марса американці почали приймати заявки
Інші останні Новини світу науки і технологій

Американська компанія SpaceX, яка виробляє космічні ракети Falcon, оголосила про початок приймання заявок на приватні польоти на Марс.

Дозволити собі це задоволення зможе той, хто готовий віддати за комічну екскурсію 500 тисяч доларів і хто не має хронічних хвороб, пише "Сегодня".

Правда, плануючи цю поїздку, потрібно враховувати, що летіти доведеться близько 1,5 року і досі не ясно, чи здатний людський організм витримати подібний політ.

А можливим такий політ стане не раніше ніж за 10-15 років, коли цей маршрут протестують професійні астронавти.

Представники SpaceX обіцяють, що вантаж і людей у космос будуть відправляти за допомогою своїх ракети-носія Falcon 9 і корабля Dragon, який може прийняти на борт сім пасажирів. Вони розраховують на допомогу NASA і низки комерційних організацій, що займаються освоєнням космосу.

В цьому або на початку наступного року SpaceX має намір організувати тестові польоти апаратів на орбіту на кілька днів. Поки що без людей.

А ось у британського бізнесмена Річарда Бренсона справи йдуть куди швидше, правда, він відправляє туристів тільки на орбіту, а не в міжпланетну подорож.

Восени 2011 року він відкрив перший у світі комерційний космопорт "Америка", який побудований у пустелі штату Нью-Мексико. Наприкінці цього року підприємець обіцяє відправити в космос перших своїх клієнтів, кожен з яких заплатить за таку можливість 200 тисяч доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1058 | Додав: adminA | Теги: Марса, заявки, американці, екскурсію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]