Пт, 2024-04-19, 21:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
На Менську колонію адвокати Луценка подали позов в Чернігівський адмінсуд
Інші останні Політичні новини
Захисники екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка оскаржили дії Менської колонії щодо порушення вимог надання побачень і конфіденційності. Відповідний позов вони подали до Чернігівського окружного адмінсуду, заявив адвокат екс-міністра Олексій Баганець, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Ми подали позов до Чернігівського окружного адміністративного суду. Суддя у Чернігові призначив розгляд нашого позову на 29 чи 30 жовтня", - повідомив він.

"Ми виходимо з того, що він крім того, що є засудженим по одній справі – має право на зустріч з адвокатом, і також має право на зустріч згідно з законом про попереднє ув’язнення з адвокатом, вирок якого не вступив у законну силу", - сказав він.

Адвокат нагадав, коли вони приїжджали до Луценка, то сиділи у скляній кабінці, але їм відкривали маленьке віконце. Хоч і це адвокат вважає порушенням права на конфіденційність.

"Тому ми таку практику установи виконання покарання оскаржили в суді", - додав юрист.

Баганець зауважив, що коли суддя буде діяти в межах правового поля, то їхній позов буде задоволений. Бо захисники посилалися не тільки на загальні положення закону, зокрема і на міжнародне законодавство, а й на внутрішні документи установи виконання покарань.

17 серпня Печерський районний суд Києва засудив Луценка до двох років обмеження волі за службову недбалість, допущену при продовженні терміну стеження у рамках розслідування кримінальної справи за фактом отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. До цього Луценка засудили до 4 років позбавлення волі за звинуваченням у перевищенні влади.

3 липня ЄСПЛ (Європейський суд з прав людини) визнав арешт Юрія Луценка таким, що порушує права людини. Таке рішення було оприлюднене в Страсбурзі, в Європейському суді з прав людини за результатами розгляду скарги "відомого опозиційного політика на його арешт". Суд також зобов'язав Україну виплатити Юрію Луценку 15 тис євро моральної компенсації.

21 вересня адвокати Луценка розповіли, що мають намір оскаржити в судах, зокрема в Європейському суді з прав людини, факти порушення конституційних прав Луценка в Менській виправній колонії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: адмінсуд, Менську колонію, адвокати Луценка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]