Чт, 2024-04-18, 05:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:00
На позапланові канікули сильні морози відправили 64 школи Луганщини
Інші останні Новини з регіонів України
На Луганщині через сильні заметілі й морози закрили 64 загальноосвітніх школи. Всього за рішенням керівництва регіону за парти не сіли близько 11 тисяч учнів.

Насамперед до такого заходу вдалися в шахтарських містах і сільських районах. Адже там дітвору з віддалених сіл треба ще доставити до школи, пише "Комсомольська правда в Україні".

Частково призупинено навчально-освітній процес у школах Брянки, у Свердловську, у Марківському і Перевальському районах, повідомили в управлінні освіти і науки Луганської облдержадміністрації. Однак і там, де навчальних закладів вирішили не закривати, - не без проблем.

Так, у Сватові чотири шкільні автобуси не вийшли в рейс через замерзле дизельне паливо.

Як повідомляється, в найближчі дні морози на території області почнуть слабшати.

На вимушені канікули вже пішли школярі чотирьох районів Вінницької області. Десятки шкіл там на електроопаленні, а села знеструмлено через негоду, отож обігріву у них тепер немає.

Через негоду в Україні без світла залишилося 88 населених пунктів

У Криму та на Київщині внаслідок несприятливих погодних умов знеструмлено 88 населених пунктів, повідомляє прес-служба МНС України.

19 грудня бригадами обленерго відновлено електропостачання у 40 населених пунктах Київській області і повністю відновлено у Вінницькій та Житомирській областях, що були знеструмлені протягом останніх діб через негоду.

Станом на 7.00 20 грудня залишаються знеструмленими 23 населених пункти в Київській області. Крім того, внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру та ожеледь) через спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач знеструмлено 65 населених пунктів у АР Крим.

До відновлення електропостачання населених пунктів залучено додаткові бригади обленерго, з метою доставки аварійних бригад у важкодоступні місця від МНС виділено 16 одиниць техніки підвищеної прохідності.

Щоб забезпечити електропостачанням лікувальні заклади та об’єкти життєзабезпечення населення, від МНС залучено 12 пересувних електростанцій.

Через снігові замети важко добратись до 460 населених пунктів

В Україні через снігові замети ускладнено проїзд до 461 населеного пункту. У Вінницькій області – до 60 н.п., Волинській - 70, Івано-Франківській - 8, Житомирській - 33, Львівській - 3, Рівненській - 85, Тернопільській - 120, Хмельницькій - 60, Чернівецькій - 22.

Станом на 08.00 20 грудня проїзд дорогами державного значення забезпечений. До розчищення доріг залучалось 1 тис. 420 одиниць техніки. Найскладніша ситуація виникла у Донецькій області на автодорозі "Артемівськ-Лисичанськ", де на кордоні з Луганською областю у снігових заметах опинилось понад 67 автомобілів. На даний час рух автотранспорту відновлено частково – в заметах залишаються 17 вантажних автомобілів. Роботи з розчищення траси продовжуються.

У містах встановлено 2 тис. 572 пункти обігріву, у яких протягом минулої доби надано допомогу 3 тис. 122 особам.

Загалом з 15 по 20 грудня надано допомогу 10 тис. 761 особі. На території України впродовж доби до заходів з подолання наслідків складних погодних умов залучено 17 тис. 841 особа та 4 тис. од. техніки.

Основні зусилля МНС спрямовано на надання допомоги у відновленні енергопостачання населених пунктів, забезпечення електроенергією лікувальних закладів, систем життєзабезпечення і забезпечення проїзду транспорту на основних автошляхах державного значення, зокрема на автодорогах "Київ-Львів", "Київ-Чоп", "Київ-Одеса", "Київ-Харків", "Київ-Чернігів", "Харків-Сімферополь" та м. Києві.

У цілодобовому режимі працює робоча група Оперативного штабу МНС України.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1012 | Додав: adminA | Теги: Морози, канікули 64 школи Луганщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]