Чт, 2024-04-25, 21:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:56
На своїх роботодавців у Держфінінспекцію можуть поскаржитися українці
Інші останні Економічні новини
Якщо українці знайдуть у компаніях, де працюють, порушення, наприклад, пов'язані з виплатами зарплат, вони можуть поскаржитись на це до Державної фінансової інспекції, повідомили у відомстві. Про це повідомляє ТСН.

Так, громадянам України пропонують повідомляти про відомі їм факти ризикових операцій у фінансово-господарській діяльності об'єктів державної та комунальної власності, а також про факти порушень законодавства при нарахуванні та виплаті заробітної плати на підприємствах і в установах державної і комунальної форми власності, про факти зловживання посадовими особами бюджетними коштами та коштами комунальної форми власності.

Держфінінспекція запевняє, що, зателефонувавши на телефон довіри, кожен громадянин може бути впевнений, що його звернення не залишиться без уваги.

"ДФІ в Києві пропонує дзвонити і скаржитися на порушення фінансової дисципліни. Для налагодження зворотного зв'язку з громадськістю в Державної фінансової інспекції в Києві функціонує телефон довіри, за яким можна повідомити про відомі факти порушень фінансової дисципліни", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що в Україні вже в 2013 році може бути створена фінансова поліція за прикладом низки європейських країн, де ця структура підпорядкована міністерству фінансів.

Передбачається скорочення повноважень СБУ, МВС і Генпрокуратури з розслідування злочинів в економічній сфері.

Нагадаємо, 16 травня 2012 року міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що після парламентських виборів він хоче запровадити фіксовані мінімальні рівні зарплат, які залежатимуть від кваліфікації працівників.

За словами міністра, другою нормою планується значно збільшити відповідальність за нелегальне робоче місце.

Крім того, Тігіпко планує легалізувати зарплати. За виплату зарплат у конвертах "світить" ув'язнення на п'ять років.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1055 | Додав: admin | Теги: Держфінінспекція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]