Пт, 2024-04-26, 11:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:25
На території Лівії виявили сліди стародавньої цивілізації
Інші останні Новини світу

Під пісками сучасної Сахари виявили руїни стародавньої цивілізації, яка існувала до періоду Римської імперії і якийсь час одночасно з нею.

За словами фахівців, до цього часу такі грандіозні стародавні поселення залишалися недоступними для учених, оскільки велика їх частина розташована на території сучасної Лівії, яка до недавнього часу контролювалася режимом полковника Муамара Каддафі і доступ західних вчених сюди був обмежений, передає CyberSecurity.ru.

За словами Девіда Маттінглі, професора римської археології в британському Університеті міста Лейстера, швидше за все на супутниках під піском видно руїни культури "Гарамантів", яка для свого часу була досить розвиненою.

Супутникові дані показують, що в період спорудження будівель цивілізація знаходилася у стадії екстенсивного розвитку. Зараз же тут немає ніяких споруд і руїни знаходяться далеко в пустелі.

"Не дивлячись на своє місцеположення, ця цивілізація була досить високо розвинена, її жителі мешкали у великих і укріплених поселеннях. Тут були свої міста і села, була писемність і деякі технічні розробки", - говорить він.

Сучасне людство зобов'язане Гарамантам таким винаходом, як штучний оазис. За словами Маттінглі, сучасники вважали цю культуру варварською, але насправді саме вони розвивали торгівлю в Сахарі і саме вони навчилися жити в зонах з практично повною відсутністю ресурсів.

Відзначимо, не так давно вчені дізналися, що погубило цивілізацію індіанців майя.

Крах класичної цивілізації майя в Центральній Америці могла спричинити невелика засуха.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1030 | Додав: adminA | Теги: Лівії, сліди стародавньої цивілізації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]