Чт, 2024-04-25, 01:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:06
Над походженням запорізької чупакабри ламають голову зоологи
Інші останні Надзвичайні новини

Зоологи досі ламають голову над питанням, кого підстрелили мисливці на Запоріжжі. Дивна тушка, покрита бурим хутром, - це не лисиця, не куниця, а взагалі невідомо що, пише Комсомольська правда в Україні.

Мисливці вполювали тварину в Михайлівському районі Запоріжжя. Звір темно-коричневого кольору, з жорсткою шерстю, довгим хвостом і витягнутою шиєю. Важить близько 5 кілограмів, завдовжки - 55 см.

Напередодні в Інтернеті з'явилася інформація про те, що запорізьку чупакабру нібито ідентифікували, вона виявилася кавказьким шакалом. Звір з невідомих причин залишив місце свого природного проживання, дістався до України і почав завдавати шкоди запорізьким фермерам. А оскільки шакали живуть зграями, то приблизно в регіоні бродить ще щонайменше 5-7 хижаків.

Відкриття приписали ветеринарам з зоологічної лабораторії Запорізького університету.

Слід зазначити, що на півдні України шакали справді завелися 5-6 років тому. Про це розповіли в обласному товаристві мисливців і рибалок.

У степ шакали прийшли з Криму і Херсонщини. А туди, найпевніше, мігрували з Кавказу. Зате фахівці впевнено заявили, що дивовижний звір - таки не шакал.

"Судячи з фотографії, схожість з шакалом тільки в розмірах. А от морди в них зовсім різні. У підстріленої тварини ніс дуже великий, а у шакала, навпаки, вузький і подовжений. Я дотримуюся думки, що цей звір - чи мутант, чи гібрид. Але явно не окремий вид", - зазначив директор зоологічного музею Запорізького національного університету Олександр Назаренко.

Так само вважають і в Михайлівському управлінні ветеринарної медицини.

"Однозначно визначити вид тварини ніхто не може", - сказав заступник начальника управління ветеринарної медицини Юрій Ільченко.

Мисливці, які підстрелили звіра і забрали тушку з собою, не виходять на зв'язок з ветеринарами. У розпорядженні фахівців - тільки фотографії, правда, в найрізноманітніших ракурсах. Але якби в руки дослідників попався сам звір, його належність напевно встановили б набагато точніше.

Раніше повідомлялося, що на Прикарпатті розгулялася невідома істота, яку в народні прозвали чупакабра. Вона може бути якимось новим гібридом. Невідома тварина не бігає, а скаче на задніх лапах, як кенгуру, а відстань між слідами може досягати 1,5-2 метри.

Зазначимо, фахівці стверджували, що чупакабра - це звичайна лисиця, тільки облисіла. Проведені дослідження показали, що всі "чупакабри" України - це звичайні єнотоподібні собаки, які через стан довкілля і викликаних цим хвороб набули такої дивної зовнішності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1072 | Додав: admin | Теги: запорізька чупакабра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]