Пт, 2024-04-19, 08:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
Найкращий музей року обрала Рада Європи
Інші останні Новини Європейського Союзу
Если вас больше всего интересуют не музеи, а рейтинг букмекеров, тогда советуем вам посетить специализированный сайт http://bookmakersrating.ru/.

Музей провінційного Ліверпуля визнано зразковим з погляду популяризації європейської культури та ставлення до прав людини. Заснований у 2011 році музей Ліверпуля, знаменитий своєю незвичайною архітектурою, назвали найкращим музеєм 2013 року за версією Ради Європи.

Як повідомляється на сайті Європейського музейного форуму, комітет Парламентської асамблеї Ради Європи по культурі, науці, освіті та ЗМІ вручив нагороду музею Ліверпуля за внесок у взаємодію культур і занять для дітей та дорослих, що сприяє діалогу в суспільстві. На думку організації, музей, експозиція якого присвячена місту, демонструє зразкове ставлення до прав людини, пише Lenta.ru.

Музей відкрився в липні 2011-го, відтоді його відвідали понад мільйон людей. Він є найбільшим у світі музеєм, присвяченим історії провінційного міста, найбільшим національним музеєм з побудованих у Великобританії за останнє століття. Музей має 6 тис експонатів. Особлива роль у колекції присвячена ліверпульській групі Beatles. Тут розміщена сцена, на якій Пол Маккартні та Джон Леннон уперше виступали разом.

Музейний приз Рада Європи вручає спільно з Європейським музейним форумом щороку, починаючи з 1977-го. Лауреатами стають музеї, які зробили серйозний внесок у просування європейської культурної спадщини.

Нагадаємо, у китайському місті Шанхай на першому поверсі торговельного центру раптово лопнув величезний акваріум водотоннажністю 33 тонни, в якому плавали акули, черепахи і різні види риб. Потоки води, осколки скла завтовшки 25 сантиметрів і морські мешканці обрушилися на заскочених зненацька покупців. Поранень зазнали 15 людей.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1492 | Додав: adminA | Теги: музей року, Рада Європи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]