Пт, 2024-04-19, 20:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:35
Аномальне Різдво: Європа відзначає свято у купальниках
Інші останні Новини Європейського Союзу

У частині європейських країн напередодні Різдва встановилася аномально тепла погода - стовпчик термометра піднімається до 20 з гаком градусів. Англія ж потерпає від повеней, викликаних сильними зливами. Головне католицьке свято доводиться відзначати в незвичайних умовах, і Санта-Клауси знемагають у теплому одязі у спеку.

Напередодні Різдва повітря в південно-західних регіонах Франції прогрілося до 24 градусів вище нуля, впритул наблизившись до рекорду 1983 року, коли температура була вища лиш на одну десяту градуса, передає ИТАР-ТАСС.

Зимове потепління в цілому характерно для цього регіону і пояснюється тим, що повітряні маси, що йдуть з півдня, зігріваються, проходячи через Піренеї. В результаті на французькій території стає тепліше, ніж у сусідній Іспанії. Проте на півночі Франції теж тепліше ніж звичайно: температура перевищила норму на десять градусів.

У Німеччині теж небувала спека: у вівторок очікується до 20 градусів тепла, в Мюнхені напередодні Різдва температура, за даними "Інтерфаксу", вже перевищила цю позначку. Для порівняння, торік в цей час стовпчик термометра не піднімався вище за плюс чотири градуси. Минулий різдвяний рекорд був зафіксований в тому ж таки 1983 році в місті Баден-Баден, коли температура повітря сягала 17,8 градуса Цельсія.

У Італії теж тепло, надто на острові Сицилія - там плюс 22 градуси, проте після досить тривалого дощовитого періоду країна занурилася в туман. Видимість у більшості районів становить 100-200 метрів, місцями - менш ніж 50 метрів. Крім того, через туман навіть виникли збої в роботі невеликих італійських аеропортів.

Водночас аномально тепла погода у поєднанні з дощами стала причиною нетипових для переддня Різдва повеней у низці районів на півдні і заході Німеччини, зазначає "Московский комсомолец". Англії найменш пощастило з європейських країн: там нещодавно минулі зливи викликали масштабні повені. Найсерйозніша ситуація - на південному заході Англії і в Уельсі, місцями пошкоджено дороги, тимчасово припинили роботу деякі залізничні лінії.

Отже, багато жителів Європи на Різдво не можуть пограти в сніжки і покататися на санчатах - доводиться розважатися альтернативними способами, "по-літньому". На узбережжі Біскайської затоки у Франції напередодні Різдва можна було спостерігати відпочивальників у шортах, майках і купальниках - люди ніжилися в променях сонця, дехто навіть наважувався купатися.

Метеослужба Німеччини навіть зробила офіційну заяву про те, що жителі південних областей країни можуть святкувати Різдво в шортах і футболках, оскільки температура повітря сильно перевищить звичні показники, передає The Local. Традиційні різдвяні катання на гірських лижах скасовуються: частина трас закрито - на північному сході країни не тепліше за шість градусів, але для зимових видів спорту і цього багато.

Зазначимо, що у лютому рекордне похолодання було зафіксовано в багатьох країнах Західної та Східної Європи. Зокрема, в низці департаментів Франції оголосили найвищий рівень тривоги у зв'язку з різким зниженням температур і снігопадом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1175 | Додав: nowyny | Теги: Європа, різдво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]