Чт, 2024-04-25, 22:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:27
Не отримали стипендії студенти 17 ВНЗ України
Інші останні Новини з регіонів України
Українські ВНЗ затримують виплати студентам стипендій за вересень. Про це повідомив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних, пише Головком.

На проблеми з виплатами або неповні виплати скаржаться студенти 17 навчальних закладів (у Дніпропетровську, Харкові, Києві, Запоріжжі, Львові, Черкасах, Луганську та Чернігові).

За його словами, перші скарги від студентів з'явилися ще в понеділок, 22 жовтня, але після того як в Міносвіти було відправлено листа із запитом, в частині вишів стипендії нарахували.

"Так, була затримка на 2 тижні. Але ми зібрали підписи студентів, і після цього гроші перерахували", - розповіла студентка Чернівецького національного університету Марина.

"А нам досі не всім нарахували", - каже Владислав, студент Луганського СНУ ім. Даля.

У ВНЗ проблеми з виплатами заперечують: в ЧДТУ (Черкаси) запевнили, що гроші отримали від Міносвіти вчасно, і все виплатили.

Студенти Київського університету економіки і підприємництва скаржаться, що стипендію за вересень не виплатили всьому 1-му курсу, але в бухгалтерії університету запевняють, що проблеми були тільки з розміром стипендій - студентам недонарахували індексацію, але потім все виправили.

У Міносвіти сказали, що будуть розбиратися.

Раніше більш як 40 студентів проводили акцію протесту біля стін Кабінету міністрів України, вимагаючи скасування урядової постанови від 13 липня №526 про зміну індексації доходів населення, зокрема студентських стипендій. Згідно з цим рішенням Кабміну, стипендії фактично зменшилися на суму від 150 до 250 грн на місяць, і вже в липні студенти отримали менші виплати, ніж у червні.

Зазначимо, що більшість столичних ВНЗ часто дозволяють собі затримувати виплати стипендій студентам або виплачувати їх частково - без урахування індексацій і надбавок, передбачених законодавством. Такі результати перевірки в 11 вищих навчальних закладах та чотирьох професійно-технічних училищах столиці, проведеної прокуратурою Києва за підсумками 2010-2011 рр. За результатами перевірки органами прокуратури столиці було внесено 15 приписів та подань, зокрема і з вимогою щодо відшкодування коштів на загальну суму близько 1,5 млн грн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1069 | Додав: adminA | Теги: стипендії, Студенти 17 ВНЗ України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]