Чт, 2024-04-25, 21:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
В Івано-Франківську відкрили пам'ятник засновникові ОУН Коновальцю
Інші останні Новини з регіонів України
В рамках заходів до 70-річчя Української повстанської армії в Івано-Франківську, в сквері на розі вулиць Євгенія Коновальця і Військової, відкрили пам'ятник засновникові і главі Проводу Організації українських націоналістів (ОУН), полковникові армії Української народної республіки (УНР) Євгену Коновальцю, а найбільше виграв від цього туризм.

Відкрили пам'ятник міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевічус, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, голова Братерства воїнів Української повстанської армії (УПА) Карпатського краю Фотій Володимирський, передає Інтерфакс-Україна.

Пам'ятник освятили священики на чолі з епископом-емерітом Івано-Франківської митрополії Української греко-католицької церкви Софроном (Мудрим).

У своєму виступі Анушкевічус назвав відкриття пам'ятника "справжньому синові українського народу" Коновальцю "видатним днем в історії міста Івано-Франківська" і запевнив, що "Івано-Франківськ був, є і буде справжнім українським містом, в якому вшановуватимуть справжніх українських героїв, а не тих, які нав'язувала комуністична пропаганда".

Сич відзначив "неоцінимий внесок Коновальця в становленні українського націоналістичного руху в Україні" і висловив переконання в тому, що "сьогодні Україна потребує сучасного Коновальця, який би об'єднав розрізнені українські національні сили".

У церемонії відкритті пам'ятника взяли участь представники політичних партій Всеукраїнського об'єднання "Свободи", "Нашої України", Конгресу українських націоналістів, УНА-УНСО, ветерани ОУН-УПА, представники міської влади, жителі міста.

Пам'ятник зроблений у вигляді бронзового бюста Коновальця у військовій формі, що підноситься на гранітній колоні загальною висотою понад 3 м. Внизу на постаменті напис "Євгеній Коновалец (1891-1938)".

Скульптор пам'ятника - Ігор Семак.

Днями в Києві відкрилася виставка про лідерів ОУН-УПА.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1214 | Додав: adminA | Теги: Івано-Франківську, ОУН Коновальцю, Пам'ятник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]