Вт, 2024-03-19, 13:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:51
Не прийшли на вибори президента понад половина єгиптян через аномальну спеку
Інші останні Новини світу

Незвичайна спека, яку складно переносять навіть єгиптяни, звиклі до африканського клімату, вважається головною причиною невисокої досі явки виборців в другому турі президентських виборів.

За даними спостерігачів, в суботу, в перший день завершального етапу виборів президента Єгипту, на дільниці прийшло ще менше виборців, ніж в першому турі, проведеному в кінці травня, передає РИА "Новости".

Вища комісія з виборів президента (ЦВК) Єгипту ухвалила рішення продовжити час голосування на одну годину, до дев'ятої вечора, щоб максимальне число виборців змогли виконати свій громадянський обов'язок.

ЦВК розраховує, що за два дні виборів до виборчих урн прийде до 50% єгиптян, що володіють правом голосу.

"Людей змушує залишатися удома нестерпна навіть для єгиптян спека, яка прийшла в місто якраз в дні виборів", - вважає голова одного з виборчкомів, що розмістилися в школі, юрист Шазлі ал-Латиф.

За даними метеобюро, в період виборів нового президента температура повітря в Каїрі вдень в тіні сягала 40 градусів.

Сили безпеки Єгипту розробили план гарантування безпеки в країні після оголошення результатів президентських виборів, заявив міністр внутрішніх справ країни Мухаммед Ібрагім.

"Розроблений докладний план запобігання можливим безладам, насильству під час підрахунку голосів і після оголошення результатів", - сказав єгипетський міністр журналістам в Каїрі.

Він закликав всіх громадян і всі політичні сили країни визнати результати виборів, "які проходять чесно і відкрито".

В той же час, міністр спростував поширену деякими ЗМІ інформацію про арешт 22 ймовірних терористів з арабських країн, які нібито планували диверсії після оголошення результатів виборів.

50 мільйонів єгипетських виборців вибирають між кандидатом від асоціації "Братья-мусульмани" Мухаммедом Мурсі і колишнім прем'єр-міністром Ахмедом Шафіком, який був призначений на цю посаду ще екс-президентом Хосні Мубараком.

Низка молодіжних рухів, а також ісламісти погрозив "другою революцією" у разі перемоги Шафіка, якого вони звинувачують в спробах відтворити колишній режим.

На другому турі голосування по виборах нового глави держави у всіх 27-ми єгипетських провінціях діє понад 13 тисяч виборчих ділянок. На них можуть проголосувати майже 51 мільйон громадян країни, що володіють правом голосу.

Населення Єгипту складає близько 83 мільйонів осіб.

Офіційні результати другого туру виборів нового президента Єгипту повинні бути оголошені 21 червня 2012 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: половина єгиптян не прийшли.вибори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]