Вт, 2024-03-19, 13:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:30
РФ відправляє бойові кораблі і морпіхів до Сирії
Інші останні Новини світу

Росія відправляє до берегів Сирії загін у складі двох великих десантних кораблів Чорноморського флоту. За даними джерел, судна вже завершують підготовку до позапланового відплиття із Севастополя, повідомляє "Независимая газета".

Забезпечувати бойові кораблі "Николай Фильченков" і "Цезарь Кунников" буде рятувальний буксир СБ-15.

Як пояснили джерела на флоті, судна мають "убезпечити базу російського ВМФ в Тартусі, яку Росія орендує в Сирії". За їхніми даним, на борту окрім екіпажу розміститься велика група морських піхотинців.

У разі потреби кораблі зможуть евакуювати як частину матеріально-технічного забезпечення, так і російських громадян. Однак більш конкретно про їхнє завдання нічого не повідомляється.

На думку експертів, після розпаду СРСР керівництво Росії втратило вже чимало стратегічно важливих об'єктів по всьому світу, тому вони намагатимуться не залишити Тартус і можуть захищати його зі зброєю.

"Російська військова присутність у Тартусі і біля берегів Сирії необхідна. База в Тартусі дуже важлива для нас. Доцільно було б мати тут також військові кораблі Китаю, Індії, Ірану та інших країн, зацікавлених у погашенні конфлікту в Сирії. Вони стали б своєрідною противагою від можливих несанкціонованих військових дій в регіоні з боку країн НАТО і США", - пояснив президент Академії геополітичних проблем генерал-полковник Леонід Івашов, який довгий час очолював Головне управління міжнародного військового співробітництва Міноборони РФ.

Раніше держсекретар США Хілларі Клінтон звинуватила Росію в тому, що Москва постачає бойові вертольоти режиму Башара Асада. На думку Клінтон, вертольоти можуть сприяти "різкій ескалації конфлікту".

МЗС РФ у п'ятницю, 15 червня, заявило, що Москва не здійснює жодних постачань бойової вертолітної техніки Дамаску.

США попросили Великобританію перешкодити руху судна з російськими вертольотами

Тим часом розгоряється скандал навколо прибуття до сирійських берегів вантажних судів, які нібито таємно постачають урядовим військам Асада російську зброю. Так, міжнародні правозахисники з Human Rights First заявляли, що наприкінці травня судно "Професор Кацман" по дорозі в грецький Пірей зайшло в Тартус, де вивантажило зброю. Ці відомості, як і історію з судном Chariot, російська сторона не коментувала, на відміну від "вертолітного скандалу".

Нагадаємо, держсекретар США Хілларі Клінтон минулого тижня заявила, що Росія нібито направила до Сирії партію бойових вертольотів понад поставок в рамках договорів, укладених раніше. У російському МЗС на це відповіли, що Москва постачає Дамаску лише засоби ППО і тільки в рамках старих контрактів.

США тим не менше російським дипломатам вірити не схильні, тому вважають за краще підстрахуватися. За офіційно не підтвердженими даними, США звернулися до Великобританії з проханням допомогти розвернути вантажне судно, на якому нібито їде партія російських вертольотів, повідомляє NEWSru.com з посиланням на The Telegraph.

Грозове судно Alaed, зафрахтоване російською стороною, за даними американців, нещодавно вийшло з Калінінграда з військовим вантажем на борту і незабаром з'явиться в Північному морі. У зв'язку з цим США попросили британське керівництво чинити тиск на лондонську страхову компанію, що уклала договір з фрахтувальником Alaed.

Розірвання договору страхування, як вважають в США, змусить судно повернутися в пункт відправлення - без цього документа Alaed не зможе зайти ні в один порт, що знаходиться під юрисдикцією ЄС і країн-партнерів, зазначає газета.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: бойові кораблі, Сирія, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]