Пт, 2024-03-29, 07:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:29
Негода не покине Україну: оголошено штормове попередження
Інші останні Прогноз погоди

По Києву та Україні на понеділок, 11 червня, оголошено штормове попередження. 11 червня у Києві гроза, вночі пориви вітру 17-20 м/с, повідомляє прес-служба МНС.

Крім того, внаслідок сильних та дуже сильних дощів ввечерi 10 червня та протягом 11-12 червня в Україні очікується формування дощових паводків з підвищенням рівнів води над поточними рівнями на деяких річках.

Так, на рiчках басейнів Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська область) можливе підвищення рівня води на 1,0–2,0 м.

Мicцями затоплення заплав, сільськогосподарських угідь. Вiд комплексної дiї сильних злив, значного руслового, схилового та мiсцевого стоку в гiрських та передгiрських районах можливе пiдтоплення, часткове затоплення будiвель та господарських об'ектiв в окремих населених пунктах.

Також підвищення рівня води можливе: на річках Закарпаття на 0,5 -1,5 м, у нижнiх течiях Боржави, Латорицi та на дiлянцi Тиси В.Бичкiв-Вилок на 1,0-2,0 м, на річках басейнів Прута, Сірета на 0,3-1,0 м.

В горах можливе формування селевих потоків.

11 - 13 червня на рiчках басейну Захiдного Бугу можливе підвищення рівня води на 0,3-1,0 м, мiсцями можливий вихiд води на заплаву.

Зауважимо, що негода вже накоїла лиха на заході України. На Закарпатті та Прикарпатті потужний вітер змітав покрівлі з будинків, немов пір'я, а дерева виривав з коренем. Град пошкодив дахи будинків і повибивав шибки. Дощі з градом знеструмили більше десятка населених пунктів.

Метеорологи прогнозують, що сонце і грозові дощі зі шквалами в один і той же день в найближчий час Україні гарантовані. Що далі - покрито туманом.

Через погану погоду "Бориспіль" переносить авіарейси туди, де спокійніше

Аеропорт "Бориспіль" переносить рейси до Дніпропетровська через складні погодні умови. Зараз в небі знаходяться літаки з Анталії, Варшави і Нью-Йорка, які можливо прийме аеропорт Дніпропетровськ, повідомляє портал "Авіація України".

В аеропорту "Бориспіль" наголошують, що погані погодні умови паралізують безпечну посадку літаків, таким чином, деякі рейси перенесуть в інші аеропорти. "Форс-мажорні умови роботи сьогодні", - відзначає неофіційно співробітник аеропорту.

Рейси з нового терміналу 10 червня можуть переводити на Дніпропетровськ, Донецьк - там, де хороші метеоумови.

Сьогодні, 10 червня, з'явилися перші жертви негоди. Поблизу м. Бородянка Київської області через сильний дощ та пориви вітру, під час виконання парашутних стрибків на аеродромі "Бородянка" здійснив жорстку аварійну посадку на полі літак Л-410, що належить Українській школі пілотів.

В результаті, 5 осіб загинуло та 15 - постраждало (серед них громадянин Австрії). Їх з травмами різних ступенів важкості госпіталізовано до Бородянської центральної районної лікарні. Троє постраждалих у важкому стані, 11 - у середньому. Іноземний громадянин за власним бажанням був госпіталізований до приватної медичної клініки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 1009 | Додав: nowyny | Теги: україна, штормове попередження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]