Чт, 2024-04-18, 21:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:29
Під Києвом загинули п'ятеро парашутистів, ще 15 в лікарні
Інші останні Надзвичайні новини

П'ятеро людей загинули, 15 постраждали під час аварійної посадки літака з парашутистами біля Бородянки Київської області, повідомляє прес-служба МНС України.

О 10:40 поблизу м. Бородянка Київської області через сильний дощ та пориви вітру, під час виконання парашутних стрибків на аеродромі "Бородянка" здійснив жорстку аварійну посадку на полі літак Л-410, що належить Українській школі пілотів.

За уточненими даними, на його борту перебували 17 парашутистів та 3 члени екіпажу.

В результаті, 5 осіб загинуло та 15 - постраждало (серед них громадянин Австрії). Їх з травмами різних ступенів важкості госпіталізовано до Бородянської центральної районної лікарні. Троє постраждалих у важкому стані, 11 - у середньому. Іноземний громадянин за власним бажанням був госпіталізований до приватної медичної клініки.

На місці події працює оперативна група Головного територіального управління МНС України у Київській області на чолі з тимчасово виконуючим обовязки начальника ГТУ генерал-майором служби цивільного захисту Мазіліним.

Транспортна прокуратура Київської області порушила кримінальну справу за фактом аварії літака в Бородянці, під час якого загинуло 5 осіб. Справа порушена за ч.3 ст.276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного судна), повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

На даний час з метою з'ясування обставин трагедії проводяться першочергові слідчі дії.

Зазначимо, в Києві та Київській області оголошено штормове попередження: до кінця доби 10 червня пройдуть грози, місцями сильні зливи, град. Шквали вітру досягнуть 17-22 м/с, в окремих районах - 25-28 м/с.

Л-410 - це легкий невеликий літак, дуже залежний від метеоумов. Через вкрай погану погоду, фактично ураган з проливним дощем, літаку довелося зайти на аварійну посадку, не виконавши польотне завдання. По всій видимості, через ці самі погані погодні умови, через сильні пориви ураганного вітру пілоти не змогли впоратися з керуванням - літак вдарився об ЗПС.

Бородянський аеродром - дуже невеликий і призначений тільки для прийому легких літаків і вертольотів. На аеродромі базується тільки парашутний спортивний клуб Університету фізкультури. Всі постраждалі під час аварії - члени клубу та їх гості.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1199 | Додав: nowyny | Теги: Бородянка, загинули п'ятеро парашутистів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]