Пт, 2024-04-26, 20:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:27
Незалежна медіа-профспілка обіцяє підтримати колег
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Незалежна медіа-профспілка висловлює підтримку осередку медіа-профспілки газети "Сегодня" у його прагненні протистояти цензурі. "Профспілка прагне не допустити, щоб в сьогоднішньому протистоянні постраждав колектив і газету було закрито, як це траплялося з іншими виданнями", йдеться в прес-релізі комітету НМПУ.

Вона обіцяє надати профспілковцям газети всю необхідну юридичну і політичну допомогу. "Однак проти цензури необхідно боротися не лише з допомогою акцій протесту, але і вживати заходи, які б дозволяли уникати цензури в принципі", - йдеться в прес-релізі.

НМПУ закликає профспілку газети "Сегодня" виступити з ініціативою затвердити редакційний статут, підписати колективну угоду з власниками видання, створити редакційну раду, куди б увійшли не лише керівники видання, але і представники рядових профспілковців.

Голова НМПУ Юрій Луканов вважає, що конфлікт має не лише бізнесовий характер у фінансово-промисловій групі "Сістем кепітал менеджмент", до складу якого входить газета "Сегодня".

"Він має суспільний характер, оскільки стосується проблеми цензури. Тому він має бути обговорений публічно, зокрема, питання у відкритому режимі мають розглядати відповідні державні інстанції, які уповноважені суспільством створювати умови для розвитку свободи слова", - вважає Луканов.

Нагадаємо, 8 грудня редакція газети "Сегодня" оголосила передстрайковий стан у зв'язку з тим, що новий гендиректор Олена Громницька "веде лінію на згортання прийнятих раніше в компанії прозорих і цивілізованих правил гри".

Раніше редакція газети "Сегодня" заявила про продовження передстрайкового стану, незважаючи на зустріч із директором з розвитку медійного бізнесу Катериною Лапшиною.

Головного редактора газети "Сегодня" Ігоря Гужву відсторонено від роботи слідом за гендиректором видання Оленою Громницькою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1080 | Додав: nowyny | Теги: медіа-профспілка, Газета СЕГОДНЯ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]