Вт, 2024-04-23, 11:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
Гроші на "ГОГОЛЬFEST" влада Києва готова дати
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Київська влада готова стати рівноправним партнером мультидисциплінарного проекту "ГОГОЛЬFEST", заявив заступник голови КМДА Леонід Новохатько під час презентації міжнародного фестивалю сучасного мистецтва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Київ готовий стати серйозним партнером" ГОГОЛЬFEST "- така позиція глави Київської міської державної адміністрації Олександра Попова. Міська громада та її еліта - художники, режисери, - а також київська влада мають амбітні плани і перспективи з художнього розвитку Києва у найближчі роки. Цей фестиваль може стати прикрасою Києва, візитівкою культурного простору столиці. Будемо сподіватися, що, об'єднавши зусилля, ми організуємо захід, який приверне увагу світової мистецької спільноти ", - зазначив Новохатько.

Президент Міжнародного мультидисциплінарного фестивалю сучасного мистецтва "ГОГОЛЬFEST" Влад Троїцький підкреслив, що організатори були приємно здивовані ініціативою КМДА підтримати проект.

Представляючи концепцію фестивалю він розповів, що організатори розглядають можливість проведення "ГОГОЛЬFEST" на території Національного комплексу "Експоцентр Україна" (в минулому ВДНГ).

Нагадаємо, що Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "ГОГОЛЬFEST" було розпочато в 2007 році. Унікальність цього проекту полягає в багатожанровому розмаїтті: театр, музика, кіно, література, сучасна хореографія, візуальна арт-програма, освітня програма і програма для дітей.

За час існування фестиваль набув популярності у світі, в ньому брали участь близько 800 учасників з більш ніж 32 країн світу, кількість відвідувачів зросла з 10 до 100 тис чоловік, 80% аудиторії - молоді люди до 30 років.

4 квітня повідомлялося, що Міністерство культури пообіцяло надати фінансову підтримку проведенню фестивалю сучасного мистецтва ГогольFEST. Але після цього організатор заявив, що втомився за власні гроші робити фестиваль, а оскільки державі він не потрібен, то фестивалю більше не буде. На той момент Міністерство культури України проігнорувало звернення організаторів "ГОГОЛЬFEST" про необхідність фінансування проекту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1242 | Додав: nowyny | Теги: ГОГОЛЬFEST | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]