Ср, 2024-04-24, 11:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
Ноутбуки та планшети кабмін вирішив обкласти спеціальним податком
Інші останні Економічні новини
Кабмін має намір внести зміни до постанови №992, які передбачають запровадження спецзбору з імпортерів та виробників техніки. Про це пише "ЛігаБізнесІнофрм".

Згідно з повідомленням, Кабмін має намір внести зміни до постанови від 27 червня 2003 року № 992 "Про розмір відрахувань виробниками та імпортерами обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких у домашніх умовах можна здійснити відтворення творів і виконань, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах".

Як зазначається, зміни передбачають накладення спеціального збору на імпортерів і виробників техніки, із застосуванням якої в домашніх умовах можна здійснити відтворення творів, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах.

Зокрема, пропонується обкласти податком плеєри, музичні центри, магнітофони, жорсткі та оптичні диски, автомагнітоли, відеомагнітофони, DVD-програвачі, ноутбуки, мобільні телефони, планшети, лазерні диски, карти пам'яті, флеш-карти та касети.

Розмір відрахувань для імпортерів застосовується у відсотках вартості обладнання, для виробників - у відсотках відпускної ціни. Загалом розмір збору коливається до 1-1,5% ціни.

Нагадаємо, у лютому минулого року Держстат поновив список товарів і послуг, використовуваних у підрахунку споживчої інфляції. До нового переліку увійшло більше імпортних товарів, а також продуктів преміум-класу. Зі списку аудіотехніки вилучено музичні центри, комп'ютерні диски, монітори і процесори. Замість них з'явилися ноутбуки, принтери, флешки і МP3-плеєри.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: спеціальний податок, ноутбуки та планшети, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]