Пт, 2024-04-19, 21:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:21
Нові руки пересадили американському інваліду без чотирьох кінцівок
Інші останні Новини світу науки і технологій
Американському інваліду Брендану Марокко, який втратив у війні в Іраку усі чотири кінцівкі, зробили успішну операцію з пересадки обох рук, повідомляє Lenta.ru.

Марокко, якому зараз 26 років, заявив, що дуже радий і відчуває, що йому дали ще один шанс. Він розповів, що мріє повернутися до спортивного зайняття, у тому числі плаванню і їзді на велосипеді. Крім того, він дуже хоче знову сісти за кермо свого старого автомобіля Dodge Charger.

Операція була проведена 18 грудня в лікарні Джона Хопкінса і стала усього лише сьомою успішною спробою пересадки обох рук в США. Процес пересадки кінцівок, отриманих від невідомого донора, зайняв 13 годин. Надалі Марокко впродовж двох років доведеться по шість годин в день розробляти свої руки. Тільки після закінчення цього терміну стане ясно, наскільки відновилися усі функції його кінцівок.

Хто сплатив операцію, в пресі не повідомляється, проте як пише CBS News, звичайне лікування поранених військових спонсорують збройні сили.

Марокко став інвалідом в 2009 році в результаті вибуху бомби, закладеної на дорозі недалеко від Багдада. Йому відірвало кінцівки, а його друг загинув.

А у 2012 році лікарі в США повідомили про проведення наймасштабнішої в історії сучасної медицини операції з пересадки обличчя: 37-річний пацієнт отримав нові щелепу, зуби і язик.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1005 | Додав: adminA | Теги: нові руки, Американському інваліду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]