Вт, 2024-04-23, 13:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:13
Одесу взяли під посилений контроль через загрозу терактів: небом ширяють винищувачі
Інші останні Новини з регіонів України

Одеські правоохоронці, рятувальники та прикордонники після серії терактів в Парижі перейшли на посилений режим роботи. "Сегодня" дізналася, яких заходів ужито, і чи є загроза прибуття терористів у Південну Пальміру.

У відомствах кажуть: заходи вимушені і спрямовані на те, щоб запобігти подібним атакам в Одеській області. Держприкордонслужба проводить заходи з протидії ввезенню зброї і вибухівки та поглиблену перевірку паспортних документів на прикордонних пунктах пропуску та в аеропорту.

"Крім того, збільшили кількість прикордонних нарядів, що працюють поза пунктами пропуску", – повідомили в прес-службі ДПСУ та запевнили, що з моря область прикрита силами корабельно-катерного складу.

А охорону повітряного простору посилили військовими винищувачами. "Цієї осені в місті з'явилося кілька нових військових літаків – винищувачів Су-27. Їх городяни вже неодноразово помічали, коли ті літали над околицями", – повідомило джерело в Одеському аеропорту.

Тим часом військовослужбовці проводять навчання й готують спільний план дій з іншими силовими структурами у випадку терористичної загрози.

"Ми вже провели підсумкові контрольні заняття з вогневої підготовки. Практично всі заходи плануються і організовуються з урахуванням проблемних питань, виявлених під час бойових дій на Сході", – пояснив заступник командувача військ Південного оперативного командування Броніслав Жуковський.

Свою роботу прикордонники та військові координують з поліцією. Одеські патрульні не отримали дозволу стріляти на поразку, але їм наказано під час нарядів ретельніше перевіряти підозрілі предмети і групи людей.

"Вчора вночі, наприклад, знайшли підозрілу сумку в Валіховському провулку. Поліція викликала саперів. На щастя, там виявилися особисті речі", – розповіла спікер Одеської патрульної поліції Алла Марченко. А в ДСНС в Одеській області всіх співробітників, техніку та спецзасоби перевели в режим підвищеної готовності.

Думки експертів в необхідності таких заходів розділилися. "Загроза припливу терористів є, і посилена робота правоохоронців своєчасна. Також потрібно пояснювати населенню, щоб вони не соромилися звертатися в поліцію у разі виявлення чогось підозрілого", – зазначив військовий експерт Вадим Гречанінов і додав, що терористична загроза може виходити не тільки з боку Росії, а й від ісламських країн.

Політолог Ігор Карпеченко з такою думкою не згоден: "Одеська область малоприваблива для організаторів чи виконавців таких терактів, як у Франції. Під час конфлікту в Чечні були випадки переміщення через Одесу учасників конфлікту, але зараз ймовірність повторення сценарію низька", – підкреслив експерт.

Нагадаємо, 13 листопада в результаті серії терактів у Парижі загинули за різними даними від 129 до 132 людей, ще близько 400 осіб постраждали.

Після цього президент України Петро Порошенко повідомив, що українські правоохоронні відомства отримали інформацію про можливий зв'язок терористів Донбасу з ісламістськими злочинцями.

В зв'язку з чим віддав наказ про посилення заходів безпеки в українських аеропортах і запровадження спеціального режиму на прикордонних пунктах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: посилений контроль, винищувачі, Небо, загроза терактів, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]