Сб, 2024-04-20, 14:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
"Парламентаризм в країні остаточно зруйнований" - Литвин хоче розігнати Раду
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що бійка 24 травня в сесійній залі показала показала, що "парламентаризм в країні остаточно зруйнований", тому він є прихильником позачергових виборів.

Литвин пропонує Верховній Раді розпуститися і оголосити дострокові вибори. Про це він заявив на брифінгу 25 травня, розповідаючи про результати переговорів фракцій про розблокування роботи парламенту.

Так, за його словами, депутати не прийняли жодної з чотирьох пропозицій, яким чином можна вчинити з мовним законом та розблокувати роботу парламенту.

"Жодна з пропозицій не підтримана, кожна політична фракція виконує свою установку. Але висновок очевидний один – Верховна Рада та політичний парламентаризм в України знівельовані", - сказав він.

"За нинішньої ситуації я пропонував політичне прийняти рішення про визнання цього факту з наступним політичним рішенням - саморозпуск Верховної Ради і проведення дочасних виборів до Верховної Ради", - сказав він.

Свою пропозицію він аргументує тим, що депутати не здатні разом працювати. При цьому він додав, що оголосив цю пропозицію під час погоджувальної ради, проте воно не обговорювалася.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: зруйнований, парламентаризм, Литвин, розігнати Раду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]