Чт, 2024-04-25, 08:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:41
Перекупку народних депутатів Литвин оцінює як дискредитацію української влади
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради Володимир Литвин розцінює можливу перекупку народних депутатів як дискредитацію України, і впевнений, що ті, хто брав участь в даних подіях, знову будуть обрані до парламенту, повідомляє Iнтерфакс-Україна.

"Я вважаю, що це дискредитація України, оскільки політики і опозиційні, і ті, які співвідносять себе з владою, викрутяться з цієї ситуації. Я більш ніж впевнений, вони знову будуть у Верховній Раді", - сказав Литвин в ефірі "Шустер Live" в п'ятницю увечері, 10 лютого.

Литвин також відзначив, що у випадку, якщо Генеральна прокуратура підтвердить факти підкупу, то всі учасники таких операцій мають бути притягнені до кримінальної відповідальності. Спікер парламенту вважає, що "це вмить оздоровить атмосферу в країні", буде застереженням для політиків і "припинить в країні шпіономанію".

Як повідомлялося, 8 лютого Забзалюк заявив, що ніколи не покидав лав фракції "БЮТ-Батьківщина", а його формальний перехід 10 січня до депутатської групи "Реформи заради майбутнього" був спеціально спланований керівництвом його фракції для з'ясування, за скільки "перекуповують" депутатів.

"За перехід пропонується по 500 тис дол, а потім щомісячно йде як зарплата 20-25 тис дол, і, якщо хтось проявляє ініціативу брехливу стосовно до партії "Батьківщина", його додатково фінансово стимулюють. Під кінець каденції ще 500 тис дол, напевно, на поліпшення життя вже сьогодні", - відзначив він.

Забзалюк обнародував на брифінгу касетні записи розмов лідера депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігора Рибакова, в яких він указує членам групи, як потрібно голосувати, і називає суми, які отримують депутати за те або інше голосування.

У групі "Реформи заради майбутнього" заперечують, що підкуповували депутата Забзалюка, але розповіли, що 2 місяці тому він звернувся до Рибакова про допомогу, пославшись на свою нібито "дуже серйозну хворобу".

Заступник лідера групи "Реформи ради майбутнього" Володимир Каплієнко розповів, що депутати групи зібрали Забзалюку 100 тис дол на операцію в Ізраїлі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1040 | Додав: adminA | Теги: Литвин оцінює Перекупку народних де | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]