Пт, 2024-03-29, 15:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
Племінні зіткнення на півдні країни лівійська армія вирішила припинити
Інші останні Новини світу

Влада Лівії направляє війська в місто Куфра на південно-сході країни, щоб припинити зіткнення різних племен, які відбуваються там в останні дні, в результаті чого загинули вже понад 100 осіб. Про це повідомив начальник генштабу лівійської армії Юссефа аль-Мангуша.

"Підрозділи національної армії перекинуто в район аеропорту Куфра і вони увійдуть в місто, щоб забезпечити безпеку в цьому населеному пункті", - сказав аль-Мангуш. За його словами, протягом останніх двох днів обстановка в районі Куфра залишалася спокійною. Він не назвав точну кількість жертв зіткнень, передає РИА "Новости".

В Куфрі з 12 лютого тривають сутички між племенами Тубу і Зуайя, які, вже забрали життя не менше 136 осіб, сотні людей постраждали. Через Куфру, де розташовано ланцюг оазисів, пролягає шлях нелегальних мігрантів зі Східної Африки і Близького Сходу до узбережжя Середземного моря. У 2011 році тут виникли перебої з прісною водою.

Зазначимо, що наслідки громадянської війни в Лівії, як і передбачалося, починають дестабілізувати ситуацію в інших країнах регіону. Крім проблем безпосередньо у Лівії, нова криза намітилася в Малі, де розгортається повномасштабна війна між урядовими силами і туарегами, що билися в Лівії на боці полковника Муаммара Каддафі, а після його поразки повернулися зі зброєю на територію свого історичного існування - в сусідні країни, з-поміж них у Малі.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: лівійська армія вирішила припинити | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]