Пт, 2024-03-29, 09:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:35
Поліція Ріо-де-Жанейро оголосила безстроковий страйк
Інші останні Новини світу

Лише за тиждень до початку знаменитого щорічного карнавалу поліція бразильського штату Ріо-де-Жанейро оголосила безстроковий страйк з вимогою підвищення зарплат, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Місцева влада розраховували уникнути страйків правоохоронних органів, підвищивши базову ставку оплати праці на 39%, однак, на думку поліцейських, навіть ця надбавка не компенсує триваюче багато років зниження зарплат.

В центрі Ріо в ніч на п'ятницю зібралися понад 2 тисячі осіб: оголошення страйку супроводжувалося схвальними вигуками протестувальників.

"Ми не хочемо страйкувати, але ми вимагаємо підвищення окладу, - заявив офіцер поліції Тьяго Родрігес, який брав участь в акції протесту. - На жаль, страйк охопить столицю саме під час карнавалу".

"Тому ми закликаємо громадян не виходити зі своїх будинків до тих пір, поки ситуація не стабілізується", - додав поліцейський.

Ріо-де-Жанейро - вже не перший штат, де поліція оголошує страйк. Минулого тижня аналогічна акція в місті Салвадор, штат Баїя, привела до різкого зростання насильства.

Ситуація нормалізувалася після того, як уряд Бразилії був змушений ввести в місто війська для підтримки громадського порядку.

Знаменитий карнавал в Ріо, який розпочнеться 17 лютого, є найбільшим у світі і приваблює в місто до 2 мільйонів туристів і гостей.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: Поліція Ріо-де-Жанейро оголосила бе | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]