Чт, 2024-03-28, 15:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:17
Померла остання гігантська галапагоська черепаха, - на Землі повністю вимер вид
Інші останні Новини світу

Помер останній представник галапагоських черепах виду Geochelone abingdoni на прізвисько Самотній Джордж. Йому було близько 100 років. Про це повідомляє Reuters з посиланням на адміністрацію Галапагоського національного парку.

"Самотнього Джорджа, який вже не рухався, виявив один з наших співробітників, - заявив голова Галапагоського національного парку Едвін Наула (Edwin Naula), - його життєвий цикл завершився".

Причини смерті Одинокого Джорджа, як очікується, встановить посмертна експертиза, передає Lentaru. Передбачалося, що черепахи виду Geochelone abingdoni можуть жити близько 200 років.

Одинокий Джордж був виявлений в 1972 році на острові Пінта, що належить до групи Галапагоських островів. Науковці майже 20 років безуспішно намагалися отримати від Одинокого Джорджа потомство, підшукуючи йому самок близьких до Geochelone abingdoni видів.

Останній представник гігантської галапагоської черепахи отримав всесвітню популярність і став символом Галапагоського національного парку. Серед тих, хто приїжджав подивитися на цю черепаху, були і спадкоємець британського престолу принц Чарльз, а також Бред Пітт і Анджеліна Джолі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1025 | Додав: adminA | Теги: вимер вид, остання гігантська галапагоська чер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]