Пт, 2024-03-29, 14:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:09
Попереджають про погіршення погоди синоптики
Інші останні Прогноз погоди

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про лавинну небезпеку на Закарпатті та зміну погоди в Україні 3-4 лютого. Про це повідомляє прес-служба ДСНС із посиланням на Укргідрометцентр.

"У гiрських районах Закарпатської областi 2-3 лютого, у зв'язку з потеплiнням та опадами, мiсцями сильними, у виглядi мокрого снiгу, оголошується значний (3-й) рiвень лавинної небезпеки, iснує загроза зсувiв снiгу на дороги", - йдеться у повідомленні.

3-4 лютого характер погоди в Україні зміниться: на більшій частині території випадатиме мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу. "3 лютого в Карпатах та на Закарпатті, вдень і на Чернігівщині та Сумщині, впродовж 4 лютого на Лівобережжі місцями сильні опади; починаючи з західних областей температура поступово підвищиться на 5-10 градусів", - зазначили в ДСНС.

Крім того, 3-6 лютого, внаслідок очікуваної відлиги, опадів та сніготанення, передбачається поступове підвищення рiвнiв води над поточними рівнями: на рiчках Закарпаття, басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.), Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) на 0,2-1,0 м.

Очікується поступове послаблення льодового покриву, мiсцями його руйнування, льодохiд, при цьому можливе формування заторiв льоду з рiзким коливанням рiвнiв води на 0,5-1,5 м.

Зважаючи на наявнiсть значної кiлькостi снiгового покриву та мерзлий ґрунт в басейнах річок Закарпаття, можливі пiдтоплення понижених ділянок талими водами.

Раніше лікарі й Нацполіція дали поради українцям, як пережити морози.   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 693 | Додав: adminA | Теги: синоптики, Погіршення погоди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]