Пт, 2024-03-29, 09:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:13
Ремонту ЛЕП в Авдіївці заважають обстріли
Інші останні Надзвичайні новини

Бригада електромонтажників через обстріли досі не змогла вийти в район пошкодження ліній електропередач для відновлення електропостачання в Авдіївці, яка зазнала обстрілів. Про це сьогодні, 2 лютого, у Facebook повідомляє керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Бригада електромонтажників через обстріли так і не змогла поки що вийти в район пошкодження ЛЕП", – пише він.

Військовослужбовці підрозділів CIMIC (Civil-Military Cooperation) разом із комунальними службами продовжують ремонт будинків у приватному секторі.

Працівники служби соцзахисту доставляють харчові продукти людям похилого віку та тим, хто потребує такої допомоги, зазначає Жебрівський.

"Ми організували централізований пункт прийому та видачі гуманітарної допомоги. Там приймають, обліковують та роздають мешканцям міста усе необхідне. У приватному секторі встановили дві польові кухні, вони забезпечують гарячим харчуванням і кип’ятком мешканців старої Авдіївки", – додає керівник області.

Раніше він повідомив, що у старій частині міста обстрілами 1 лютого пошкодили 52 будинки. У квартирах Авдіївки вдається підтримувати 15-17 градусів тепла, воду подають за графіком із резерву, але світла вже четвертий день немає.

З початку ескалації в Авдіївці загинув один мирний житель, вісьмох поранено

Від початку ескалації конфлікту в Авдіївці на Донеччині загинула одна людина, поранень зазнали вісім мирних жителів. Такі дані повідомляє 2 лютого відділ комунікації поліції в Донецькій області.

"З 29 січня по теперішній час до поліції надійшли повідомлення про те, що загинула одна людина, поранено вісім мирних мешканців, пошкоджено 78 будівель, сім з яких – квартири, 70 – приватні будинки та магазини", – йдеться в повідомленні.

У МВС зазначають, що остаточна інформація буде надана після ретельного документування всіх фактів терактів.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ. Обидві сторони зазнали суттєвих втрат.

Внаслідок обстрілів Авдіївка залишилася без енергопостачання, електроенергії і тепла.

У місті оголосили надзвичайний стан.

Рятувальники терміново перекинули в Авдіївку додаткові технічні засоби, електрогенератори і польові кухні. Авдіївському коксохімічному заводу (АКХ), найбільшому в Європі коксохімічному підприємству, що зупинив роботу після обстрілів внаслідок знеструмлення, вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі й обігрів Авдіївки на коксовому газі.

31 січня російсько-окупаційні війська продовжили безуспішні атаки, застосовуючи артилерію і міномети.

1 лютого сили АТО відбили ще кілька наступів бойовиків.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: ремонт ЛЕП, Авдіївка, обстріли | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]