Ср, 2024-05-01, 20:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
Поповнився ще однією країною Європи український "транспортний безвіз"
Інші останні Економічні новини

Україна та Чорногорія уклали угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом, якою передбачено скасування отримання дозволів для двосторонніх та транзитних перевезень. Як інформує Мінрозвитку громад, дія "транспортного безвізу" розпочнеться з 1 червня 2024 року.

Угода про автомобільні перевезення між сторонами була підписати більш як 10 років тому. За оцінкою міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, за вказаний період товарообіг між двома країнами зріс усемеро. А відтак, лібералізація вантажоперевезень нині піде на користь як Україні, так і Чорногорії.

"Наша мета – щоб на карті Європі не лишилось країн, з якими в нас діє дозвільна система перевезень, а наші транспортні компанії могли доставляти товари у будь-яку країну без додаткових обмежень. Саме тому ми послідовно працюємо над лібералізацією вантажних перевезень з іншими країнами", - зауважив голова відомства.

Він додав, що українська влада також працює і над розвитком пасажирського сполучення, зокрема автобусного, між Україною та Чорногорією.

"Очікуємо відкриття першого регулярного маршруту з Києва до Будви. Щодо нерегулярних дозволів, то цього року маємо доступні звичайні універсальні дозволи та дозволи на маятникові рейси з унікальною можливістю заміни групи пасажирів до 10%", – заступник міністра Сергій Деркач.

На сьогодні "транспортних безвіз" Україна має з 36 державами. За підсумками 2023 року Київ домовився про цю спроможність з Норвегією, Північною Македонією та продовжив дію угод з Кишиневом та Анкарою.

Як писали ЗМІ раніше, ситуація на кордоні з Польщею останнім часом змін не зазнавала, польські аграрії продовжують блокувати рух вантажних транспортних засобів на трьох напрямках - "Ягодин", "Рава-Руська" та "Угринів".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 165 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]