Чт, 2024-05-02, 00:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:34
Шольц: Для забезпечення України системами ППО країни ЄС мають робити більше
Інші останні Економічні новини

 Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликає лідерів країн ЄС надати Україні засоби ППО.

"Ми знаємо, що маємо робити більше, ніж робили до цього часу для підтримки України. Це стосується насамперед потреб у засобах ППО. Я бачу свою ціль на цьому саміті в тому, щоб переконати багатьох, аби вони повернулися додому та подивилися, що вони мають, адже зробити це треба швидко, а не колись", - сказав канцлер ФРН перед самітом Євросоюзу.

Шольц нагадав, що Німеччина вже передала два комплекси Patriot і ухвалила рішення передати ще один, і підкреслив, що сподівається, що цей крок "заохотить інших зробити те ж саме, подивитися, які можливості вони мають з точки зору власних запасів, щоби покращити спроможність України захистити себе".

Поряд з ініціативою щодо амуніції, артилерійських боєприпасів, яку всі підтримують, ініціатива по ППО – це те, що гостро стоїть на порядку денному, підкреслив глава німецького уряду. Шольц також нагадав, що Німеччина є наразі європейським лідером з надання воєнної допомоги Україні з 28 млрд євро переданої або обіцяної підтримки, що далеко випереджає інші держави.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 149 | Додав: admin | Теги: ппо, ЄС, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]