Пт, 2024-03-29, 08:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:02
Порошенко закликав фракції підтримати "безвізові" закони
Інші останні Політичні новини

Президент Петро Порошенко наголошує на важливості ухвалення Верховною Радою законопроектів, які необхідні для виконання технічних умов для надання безвізового режиму для громадян України у країнах Євросоюзу. Про це глава держави наголосив 9 листопада під час зустрічі з керівниками депутатських фракцій, яка відбулася напередодні голосування, повідомили в прес-службі президента.

"Я впевнений в тому, що у народних депутатів, членів коаліції і не тільки, вистачить мудрості і відповідальності для того, щоб проголосувати закони, які мають безпосередній стосунок до безвізового режиму", - сказав він.

"Я можу відповідально стверджувати, що на сьогодні доля безвізового режиму залежить від голосування цих законів", - наголосив глава держави.

Президент також висловив здивування щодо звернення народних депутатів, яке надійшло на адресу Адміністрації президента, щодо розширення можливості застосування їхнього дипломатичного паспорту. "Вони хочуть користуватися більшими можливостями безвізового режиму. Але дві третини цих депутатів не хочуть голосувати за безвізовий режим", - зауважив Порошенко.

Він висловив тверде переконання, що кожен із представників влади, навпаки, має зробити все, щоб не лише вони, а й кожен українець мав можливість користатися з безвізового режиму. "Ми маємо зробити все, щоб кожен українець мав можливості подорожувати без віз країнами Шенгенської зони", - підкреслив президент.

Щодо провального голосування за Трудовий кодекс в частині заборони трудової дискримінації, яка є обов'язковою умовою для скасування Євросоюзом віз для громадян України, президент наголосив, що виступає за збереження рівних прав всіх громадян нашої держави.

"Як президент, як православний християнин, як чоловік, який вже одружений 31 рік і дуже любить свою дружину, як батько чотирьох дітей, я виступаю за збереження сімейних цінностей, традиційних для українського суспільства. Але як Гарант Конституції я категорично проти дискримінації будь-кого з українських громадян за будь-якою ознакою", - сказав він і підкреслив, що поправка, яка має бути проголосована, стосується винятково трудових правовідносин і жодним чином не зачіпає питання сім'ї і шлюбу.

Президент ще раз зауважив, що всі вимоги, які є з боку ЄС до України в частині надання безвізового режиму - це складники Угоди про асоціацію. Він нагадав, що кожен із нині чинних депутатів, членів коаліції, представників влади обіцяли українським громадянам просуватися у проєвропейському напрямку і мають виконувати свої обіцянки. "Ми зараз робимо лише одне - імплементуємо те, що ми зобов'язалися перед нашими виборцями. Нічого більше", - резюмував глава держави.

Сьогодні, 10 листопада, Рада повернеться до голосування законопроектів, необхідних для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

5 листопада парламент провалив ухвалення пакету законів, необхідних для лібералізації візового режиму з ЄС. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у листі до президента України повідомив, що без антикорупційних законів, які входять в цей пакет, Україна не зможе розраховувати на скасування віз.

Депутати просять більше прав за диппаспортами

40 депутатів Верховної ради України просять у президента розширити можливості використання дипломатичного паспорта. Відповідний депутатський запит вони направили до Адміністрації президента, повідомляє на своїй сторінці у Facebook народний депутат Ірина Геращенко.

"В АП до президента надійшов депутатський запит, підписаний близько 40 депутатами ВРУ, в т.ч. від фракції Радикальної партії, зі зверненням розширити можливості використання дипломатичного паспорта народними обранцями", - зазначила вона.

За словами Геращенко, мотивують своє прохання народні обранці неможливістю "здійснювати термінові службові відрядження за кордон".

"Це звучить комічно і ганебно, в умовах, коли самі ж депутати блокують безвізові закони!" - наголосила вона.

Геращенко не вказує, які саме можливості хочуть розширити депутати, проте, ймовірно, мова йде про дозвіл залишати диппаспорти в себе після службових відряджень.

Зазначимо, наразі парламентарі зобов'язані після службових поїздок здавати свої дипломатичні паспорти на зберігання до МЗС.

ЗМІ: У ЄС назвали причину перенесення ключового засідання щодо безвізового режиму

Ключове засідання щодо безвізового режиму для України з ЄС перенесли через неприйняття законів у ВР. Про це повідомляє "112 Україна" з посиланням на джерело в дипломатичному представництві.

"Перенесли тільки з однієї причини, оскільки закони, які були потрібні для надання безвізового режиму, не були прийняті ВРУ, це якесь технічне рішення, про це нам повідомили джерела в нашому дипломатичному представництві. Тимчасом у Європейському парламенті, де сьогодні триває парламентська асамблея в рамках співпраці "Східного партнерства", налаштовані дуже позитивно", - йдеться в повідомленні.

Голова комітету парламентської співпраці між Україною і ЄС Андрей Пленкович зазначив, що в Європарламенті хотіли б, щоб план щодо візової лібералізації впроваджувався у встановлені терміни.

"В Європарламенті хотіли б, щоб план візової лібералізації впроваджувався у встановлені терміни та на встановлених умовах. Ми розуміємо, що є певна затримка, але сподіваємося, завтра голосів вистачить", - заявив він.

10 листопада в Брюсселі мала відбутися закрита зустріч українських і європейських дипломатів, на якій планувалося ухвалити принципове рішення про те, чи оголосить ЄС в грудні про готовність України до скасування віз. Зустріч перенесли на невизначений час. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: безвізові закони, фракції, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]