Чт, 2024-04-25, 23:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:01
Посол Фінляндії в Україні - Зеленський загнав себе у глухий кут
Інші останні Кримінальні новини

посол Фінляндії в Україні лайне Напруження між Офісом президента і Конституційним судом паралізує боротьбу з корупцією в Україні, заважаючи євроінтеграції.

Таку думку висловила надзвичайний і повноважний посол Фінляндської Республіки у Києві Пяйві Лайне.

За її словами, наявна політична криза перш за все на руку олігархам, які не хочуть втрачати владу.

«Річ у тому, що керівництво України повинне покласти край корупції, якщо хоче і далі отримувати позики та економічну допомогу від міжнародних організацій. Відтак рішення Конституційного суду шкодить державним інтересам України, конфліктуючи з міжнародними вимогами, які влада обіцяла виконати», — коментує ситуацію Пяйві Лайне.

Пані посол певна, що робота низки антикорупційних органів (САП, НАБУ тощо) втратила важелі впливу через втручання суддів і тиск олігархів.

«Зараз в Україні ніхто не знає, що робити далі. І влада в Києві, і західні партнери країни обмірковують, що можна зробити, аби не нашкодити. Фактично, йдеться про перезавантаження Конституційного суду, але підтримки з боку Верховної Ради діям президента й уряду в цьому процесі ми не спостерігаємо», — зазначає Пяйві Лайне.

Дипломат із Фінляндії також стверджує, що Володимир Зеленський і його команда не змогли вберегти довіру переважної більшості українців, яку мали торік.

«На сьогодні ситуація зовсім інша. Партія "Слуга народу" вже не така велика, як раніше. Багато хто з неї перебіг до інших партій або сформували власні групи. На мою думку, de facto у "Слуги народу" вже немає більшості в парламенті. Дійсно, ситуація в Україні у цілому не найпростіша, ніж здається», — підсумовує Пяйві Лайне.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 648 | Додав: adminA | Теги: глухий кут, посол Фінляндії в Україні, Зеленський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]