Пт, 2024-04-26, 16:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:40
Пожежу на звалищі під Львовом локалізували. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

  Пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом локалізована, однак залишається кілька десятків осередків диму.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

"Станом на 19.41 (9 червня) літаками здійснено 27 скидів - 216 тонн води. Наразі робота авіації ДСНС України на території сміттєзвалища тимчасово припинена", - зазначили в ДСНС. Рятувальники зазначили, що проводилось гасіння окремих осередків пожежі на загальній території близько 1500 м.кв. Ліквідовано загорання окремих осередків на ділянці площею 1100 м.кв.

"Станом на 21.30 пожежу локалізовано, спостерігається лише близько 30 окремих осередків виходу диму із середини тіла сміттєзвалища загальною площею - 400 м.кв. на схилі сміттєзвалища, в недоступних для гасіння місцях", - йдеться в повідомленні.

Міський голова Львова Андрій Садовий вважає причиною пожежі, що спричинила зсуви і загибель людей на Грибовицькому сміттєзвалищі, підпал.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "1+1".

"За тією інформацією, якою володію я, це був підпал. Тільки після того, як ми почали волати про введення надзвичайного стану, на 12-й день дали авіацію. Чому її не дали відразу в перший-другий день? Можливо, не було б тоді біди з рятувальниками", - зазначив він.

Як повідомлялося, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими.

Тіла комунальника досі не виявили. Пошукові роботи було призупинено через загрозу виникнення зсуву. Відкрито провадження за ч.2 ст.272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Крім того, УСБУ у Львівській області відкрило кримінальне провадження за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) за фактом пожежі на полігоні поблизу Львова. Підставою для відкриття провадження стала заява громадського активіста, який просив розслідувати передумови виникнення пожежі на сміттєзвалищі, до яких, за його інформацією, можуть бути причетні місцеві посадовці.

7 червня о 21.30 виникло горіння сміття окремими вогнищами в зоні можливого зсуву на площі 800 кв. м. До гасіння пожежі було залучено 25 чоловік особового складу та 5 автоцистерн.

Мер Івано-Франківська посилює охорону звалища

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків просить правоохоронців посилити охорону місцевого сміттєзвалища через інформацію про можливий підпал.

Про це Марцінків повідомив на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прошу підготувати звернення до правоохоронних органів про посилення безпеки. У мене є інформація, що сьогодні-завтра може бути підпал нашого полігону сміття", - повідомив Марцінків.

Відомо, що до охорони Івано-Франківського сміттєзвалища разом з поліцією та рятувальниками стануть активісти Самооборони та учасники АТО.

Івано-Франківське сміттєзвалище розташоване за 15 км від обласного центру, біля села Рибне. Площа комунального підприємства "Полігон – ТПВ", куди звозять сміття, становить майже 20 га. Щодня з Івано-Франківська та кількох навколишніх сіл Тисменицького району на звалище привозять до 1,5 тисячі кубометрів сміття.


    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 815 | Додав: adminA | Теги: Локалізація, Львів, звалище, пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]