Чт, 2024-04-25, 22:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:50
До гасіння пожежі на звалищі під Львовом залучили авіацію. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Для гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі використовують авіацію ДСНС, повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації. За даними прес-служби, таке рішення було ухвалено в середу, 8 червня, вранці на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як зазначено в повідомленні, таке рішення комісія ухвалила в зв'язку з загрозою зсуву сміття, яка не дає пожежникам змоги загасити вогонь із землі.

Згідно з рішенням комісії, поліція повинна перекрити всі доступи до звалища. Людей просять не наближатися до звалища, оскільки прогнозується черговий сміттєвий зсув.

За даними прес-служби ОДА, початок робіт з ліквідації пожежі призначено на 11.15 середи.

За даними прес-служби ДСНС у Львівській області, площа пожежі на звалищі на 10 годину ранку середи становила 700 м кв.

У соцмережах публікують знімки, на яких видно багатометровий стовп білого диму, що йде на сусідні населені пункти.

Пошуково-рятувальні роботи із залученням важкої техніки на Грибовицькому полігоні твердих побутових відходів неподалік Львова припинено через загрозу виникнення зсуву сміття та у зв’язку з великою небезпекою. Зазначається, що пошукові роботи будуть відновлені рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за результатами експертно-технічних висновків про безпеку проведення пошукових робіт.

Експерти ДП "Західний експертно-технічний центр держпраці" та ПАТ "Гірхімпром" провели обстеження території сміттєзвалища у зоні зсуву. Комунальне підприємство Львівської міської ради ЛКП "Збиранка" проводить візуальне спостереження за верхньою частиною сміттєзвалища.

Загалом від початку проведення робіт вже пересипано 51 457 куб. м сміття. Обстежено площу близько 12 262 кв.м.

7 червня О 21.30 виникло горіння сміття окремими осередками в зоні можливого зсуву на площі 800 кв. м. До гасіння пожежі було залучено 5 автоцистерн та 25 чоловік особового складу.

Станом на 06.00 8 червня площа горіння становить орієнтовно 700 кв.м.

Як повідомлялося, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства "Збиранка".

31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайшли. Пошукові роботи призупинено через загрозу виникнення зсуву.

Відкрито провадження за ч.2 ст.272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

3 червня УСБУ у Львівській області відкрило кримінальне провадження за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) за фактом пожежі на полігоні поблизу Львова. Підставою для відкриття провадження стала заява громадського активіста, який просив розслідувати передумови виникнення пожежі на сміттєзвалищі, до яких, за його інформацією, можуть бути причетні місцеві посадовці.

7 червня львівський міський голова Андрій Садовий закликав президента України та прем’єр-міністра оголосити Львів, Малехів та Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Грибовицьке сміттєзвалище функціонує понад 55 років.

Інвестори хочуть вести в Україні легальний бізнес з переробки твердих побутових відходів, – голова Мінекології

Велика кількість українських й іноземних інвесторів звертаються до уряду України з проханням створити можливості для ведення легального бізнесу з переробки твердих побутових відходів. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак в ефірі радіо "Вести".

"У більшості країн світу цей бізнес є оподатковуваним, але в Україні він поки що працює в тіні. Хоча до уряду України звертається багато як іноземних, так і українських інвесторів, з проханням створити умови для ведення легального бізнесу", - сказав міністр.

Також Семерак зазначив, що на сьогодні в Україні, за попередніми підрахунками, існує близько 10 тис. легальних і нелегальних звалищ, які повинні бути впорядковані в єдиний реєстр.

Зазначимо, 1 червня Мінекології спільно з Держагентством з питань електронного урядування і за підтримки німецького міжнародного співтовариства GIZ впровадив пілотний електронний сервіс, який дає змогу суб`єкту господарської діяльності звернутися і заповнити реєстраційну форму, подати відповідні дані для органу, який приймає і реєструє декларацію про відходи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: гасіння пожежі, авіація, звалище під Львовом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]