Вт, 2024-04-16, 15:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:43
Позов проти Януковича - професійне "шулерство", вважають у ПР
Інші останні Політичні новини

Заява опозиції про колективний судовий позов проти Януковича є професійним шулерством. Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, повідомлення прес-служба партії.

Коментуючи заяву опозиції про подання позову проти Януковича, "регіонал" заявив, що питання захисту конституційних прав в українських судах розглядаються лише за індивідуальним зверненням конкретного позивача.

"Громадяни України повинні знати про те, що опозиція розпочала системно займатися шулерством і цілком свідомо вводити людей в оману", - зазначив він.

"У випадку, коли питання торкається захисту конституційних прав, до суду необхідно звертатися індивідуально", - додав парламентар.

На переконання Олійника, подібні звернення опозиції суд просто не візьме до провадження.

"В українській політиці з’явилися професійні шулери. За своїм мисленням ці люди мало відрізняються від тих, хто створює кредитні спілки та фінансові піраміди на кшталт МММ", - сказав депутат.

"Раніше вони (опозиціонери), наприклад, оголошували, що залишають сесійну залу парламенту і більше туди не повернуться. Йшли… у буфет, а потім поверталися до зали засідань", - заявив Олійник.

"Пізніше вони спровокували громадян на голодування під Українським домом. І сьогодні, коли молоді люди, які відгукнулися на заклик опозиціонерів, реально страждають і потребують допомоги, їхні лідери спокійно відпочивають і не несуть жодної відповідальності", - пояснив політик.

Він також припустив, що останні заяви опозиціонерів є наслідком сильного перегріву на сонці.

"Якщо це так, то вибори стануть для них холодним душем", - резюмував Олійник.

В свою чергу інший "регіонал" Владислав Забарський вважає, що заява опозиції про позов до президента "ніщо інше, як чергова бездарна провокація, спроба звернути на себе увагу".

"Представники опозиції постійно кричать про верховенство закону. Але чомусь перед виборами самі починають розхитувати закон, сподіваючись, мабуть, таким чином підняти свій рейтинг", - зазначив політик.

Нагадаємо, що вчора в Об'єднаній опозиції заявили, що вони подають у Вищий спеціалізований суд позов проти президента Віктора Януковича за узурпацію влади.

У позові до ВАСУ наголошується, що президент Янукович вчинив дії, які відповідно до Конституції України він не має права вчиняти. "У цьому позові чітко зазначено, що Янукович зробив щодо України і щодо життя кожного українця - починаючи з антиконституційної пенсійної реформи, Податкового кодексу, позбавлення пільг афганців і чорнобильців і до відібрання мови, дарування території іноземній державі, знищення основ демократії і зазіхання на права і свободи кожного громадянина", - наголосив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, 16 липня стартувала акція "Україна без Януковича". Яценюк зазначив, що до цієї акції зможе приєднатися кожен українець.

Про ідею подати позов на Януковича заговорили на початку липня. Тоді, під час акції Об'єднаної опозиції "України проти Януковича" планувався збір підписів за позов до суду проти президента Януковича.

Також у червні минулого року з позовом до суду звернувся Дмитро Ільченко, який звинуватив президента України в тому, що той не виконав своїх передвиборних обіцянок.

Тоді Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовився визнати протиправною бездіяльність Віктора Януковича через невиконання ним обіцянок, даних напередодні виборів глави держави 2010 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 891 | Додав: admin | Теги: судовий позов проти Януковича | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]