Чт, 2024-04-25, 16:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:06
Про історію відносин своїх народів Україна і Китай знімуть серіал
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Україна і Китай знімуть художньо-документальний телесеріал про дружбу народів. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко, передає ZN.ua.

Зі слів Майка, "вимальовується цікавий спільний проект зі створення художньо-документального серіалу про дружбу народів України та Китаю, історію та сьогодення наших відносин".

Заступник міністра також нагадав про успішне проведення Днів культури України в Китаї в 2010 році і Китаю в Україні – у 2011-му.

"Повні концертні зали в КНР збирали гастролі балетної трупи Національної опери України ім. Тараса Шевченка, Національного симфонічного оркестру України та інших творчих колективів", — зазначив Майко.

Великі очікування вітчизняне МЗС покладає на співпрацю між Україною і КНР у галузі освіти.

"Згідно з нещодавно підписаною угодою, вже з 2013 року сотня українських студентів буде навчатися в найкращих китайських університетах на стипендії уряду КНР. При цьому мова йде не тільки про китаєзнавців-гуманітаріїв, а й про фахівців з технічних дисциплін", — підкреслив чиновник.

Крім того, Майко зазначив, що в китайському суспільстві підвищується інтерес до вивчення української мови і культури, а в Україні відкрилися чотири Інститути Конфуція, в яких вивчають китайську мову і культуру. Раніше повідомлялось, що Китай надасть Україні 3 мільярди на розвиток АПК.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: серіал, Україна і Китай, своїх народів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]