Пт, 2024-04-19, 05:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:42
Про сім ключових проектів Мінкультури Кириленко відзвітував
Інші останні Культурні новини

Міністерство культури зосередило свої зусилля на семи важливих справах. Це розробка Довгострокової стратегії реформування української культури, чотирьох законів, проекту Українського інституту та участі в програмі "Сreative Europe". Про це віце-прем'єр-міністр України - міністр культури В'ячеслав Кириленко відзвітував під час засідання Кабінету Міністрів України у п'ятницю, 28 серпня 2015 року, повідомляє Укрінформ.

"З перших днів ми працюємо над виконанням програми діяльності парламентської коаліції, програми діяльності уряду, програми "2020" (Стратегія сталого розвитку "Україна - 2020" - ред.). Зараз про 7 ключових справ, якими займаємося", - сказав віце-прем'єр.

Він зазначив, що Довгострокова стратегія реформування української культури у травні була презентована громадськості, пройшла багаторазове обговорення. "Працюємо над тим, щоб був перший продукт, спільний для уряду, влади всіх гілок і всіх напрямків громадської активності. Найближче обговорення - 4 вересня", - уточнив Кириленко.

Новий закон про охорону культурної спадщини, за його словами, готовий на 80%, він передбачає децентралізацію, дерегуляцію, додаткове посилення охорони пам'яток ЮНЕСКО, заборону візуальної реклами на пам'ятках і в охоронюваних зонах. Закон пропонується внести на розгляд уряду у вересні.

"Закон про державну підтримку української кінематографії готовий повністю. Будемо виносити на уряд з тим, щоби уряд приймав рішення, вносимо чи не вносимо до парламенту. Передбачає цілу низку революційних підходів - від фінансування телесеріалів до нових джерел наповнення спецфонду підтримки українського кіно", - сказав урядовець.

Щодо закону про охорону нематеріальної культурної спадщини, то, за його словами, "станом на сьогодні відсутній взагалі як явище, хоч Україна - учасник міжнародних конвенцій по охороні нематеріальної культурної спадщини". Він вноситься на погодження до центральних органів виконавчої влади. Пропонується у вересні його розглянути на засіданні уряду.

Закон про конкурси і контракти в культурі внесений до парламенту ще на минулій сесії. "Оскільки був і альтернативний від коаліції, не набрав підтримки ні перший, ні другий. Зараз працюємо над спільною редакцією. На осінній сесії плануємо ухвалити остаточно", - зазначив Кириленко.

Щодо Українського інституту (Інституту Тараса Шевченка) - інституції для промоції української культури за кордоном, то тут створена координаційна рада, на рівні експертів напрацьовані перші рішення. До кінця року планується остаточно ухвалити урядове рішення про створення цієї інституції.

"Програма "Сreative Europe" - це півтора мільярда європейських грошей. Фінальна відеоконференція з європейцями - у середині вересня. У жовтні плануємо підписати за участі комісара з питань освіти і культури, якого плануємо прийняти радо у столиці незалежної України", - підсумував міністр.

Водночас прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив на необхідності розробити закон про стимулювання кіновиробництва в Україні та в бюджеті 2016 року закласти кошти на початок виробництва національного фільму.

Як зазначав перед цим Кириленко, українське кіно підтримуватимуть за рахунок відрахувань від акцизів і лотерей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: сім ключових проектів Мінкультури, кириленко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]