Вт, 2024-04-16, 12:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:42
Про вбивство члена партії, який розслідував збут маку, заявляє "Свобода"
Інші останні Політичні новини
Партія "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявляє про вбивство в Конотопі (Сумська область) свого члена Василя Удода і пов'язує його з тим, що Удод, за даними партії, займався розслідуванням теми вирощування і збуту маку і конопель в Конотопському районі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"5 серпня 2012 року в місті Конотопі Сумської області було вбито члена "Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Василя Удода", - йдеться в повідомленні.

За даними партії, 6 серпня 48-річний Удод, який проживав у селі Великий Самбір Конотопського району, мав намір подати до Генеральної прокуратури звернення з вимогою розслідувати факти наявності плантацій маку та конопель на території району, а також інформацію про канали збуту наркотичних речовин за кордон.

"Свобода" стверджує, що раніше через свою активну громадянську позицію Удод вже неодноразово отримував погрози фізичної розправи. При цьому він мав намір звернутися саме до Генпрокуратури, а не в місцеву прокуратуру, оскільки йому нібито було відомо про причетність до такої незаконної діяльності місцевих правоохоронців.

"Крім розслідування, яке Василь Удод проводив щодо ситуації з вирощуванням наркотичних речовин, він також проводив розслідування щодо "експорту" дітей із Сумщини в Москву", - йдеться в повідомленні.

"Свобода" також стверджує, що на даний момент правоохоронні органи намагаються приховати факт вбивства Удода і вимагає відкритого та неупередженого розслідування події.

Як повідомлялося, "Свобода" має намір брати участь у виборах Верховної Ради 28 жовтня по партійному списку, а також шляхом висування 35 кандидатів у депутати по мажоритарних округах.

У МВС кажуть, що "свободівець" Удод помер від гострого панкреатиту і був п'яний

Член Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Удод помер від гострого панкреатиту і перебував у стані алкогольного сп'яніння, тому підстав порушувати кримінальну справу за фактом нібито вбивства немає. Про це заявили в Міністерстві внутрішніх справ України.

"За висновком судмедекспертів, причиною смерті Василя Удода став гострий панкреатит. Першими труп чоловіка біля столиків для відпочинку поблизу ставка у селі Великий Самбір побачили місцеві рибалки. Вони ж і викликали міліцію. Правоохоронці, які прибули на місце події, оглянули труп, і не виявили на ньому ознак насильницької смерті. Судмедексперти провели розтин трупа. Висновок фахівців: причиною смерті став гострий панкреатит. Паралельно було встановлено, що померла людина перебувала в стані алкогольного сп'яніння. Тому підстав порушувати кримінальну справу за фактом вбивства не має", - повідомляє прес-служба УМВС України в Сумській області.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: вбивство члена партії, свобода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]