Сб, 2024-04-20, 14:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:30
Проти двох українських авіакомпаній США запровадили санкції
Інші останні Економічні новини
США наклали санкції на дві українські авіакомпанії - "Українсько-середземноморські авіалінії" та "Авіалінії "Буковина" - за надання у лізинг та продаж літаків іранським авіакомпаніям Mahan Air та Iran Air. Про це пише "Укрінформ" з посиланням на міністерство фінансів США.

"Разом "Авіалінії "Буковина" та "Українсько-середземноморські авіалінії" з 2010 року експортували десятки літаків до Ірану. "Буковина" та "Українсько-середземноморські авіалінії" мають зараз в Ірані понад 25 літаків, зареєстрованих на їхнє ім'я. Літаки, надані "Буковиною", неодноразово використовувалися Mahan Air для польотів до Сирії", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в американському мінфіні зазначають, що компанія UM Air активно допомагала Mahan Air навчати і сертифікувати пілотів та інженерів літаків Bae-146.

Крім двох зазначених українських компаній санкції також запроваджено проти компаній "Киргизтрансавіа" (Киргизстан) та Sirjanco Trading LLC (ОАЕ). Всі чотири згадані компанії, вважають у Вашингтоні, "слугували посередниками для придбання Mahan Air і Iran Air літаків, тоді як Іран і далі доставляє незаконні вантажі до Сирії для жорстокого придушення режимом Асада власних громадян".

"Деякі з літаків, що постачалися цією мережею, використовувалися почергово для переміщення підозрілих незаконних вантажів сирійському режиму і забезпечували цивільні пасажирські рейси в Європу та Азію".

Обмежувальні заходи щодо згаданих авіакомпаній є частиною зусиль США з посилення тиску на Іран і спрямовані проти намагань іранських компаній обійти накладені на них раніше санкції.

Центральний офіс TOB "Українсько-середземноморські авіалінії" розташований у Києві, ВАТ "Авіакомпанія "Буковина" - у Чернівцях.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: санкції, двох українських авіакомпаній, США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]