Пт, 2024-03-29, 16:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Раду з питань кінематографії мінкульт створить для відродження українського кіно
Інші останні Культурні новини
Міністерство культури створює Раду з питань кінематографії, його персональний склад вже узгоджено. Про це розповів міністр культури Михайло Кулиняк, передає ZN.UA.

"Зараз створюється рада з питань кінематографії (його персональний склад уже погоджений на засіданні колегії Міністерства культури)", - повідомив міністр.

За його словами, першим питанням, яке буде винесене на обговорення Ради, стане тема відродження державних кіностудій шляхом їх централізованого фінансування.

"Мета одна: відродити державні кіностудії, які мають бути задіяні в кіновиробництві. У цих студій з’являться кошти, це піде на розвиток їхніх матеріально-технічних баз. Для того, щоб вони могли конкурувати на рівних. Підкреслюю: надавати послуги, тобто ставати кінофабриками, оснащеними новітнім устаткуванням та технологіями, як це є в різних країнах", - зазначив Кулиняк.

Глава Мінкульту також запевнив, що міністерство не допустить жодних утисків прав продюсерів з боку державних студій.

Нагадаємо, що 15 червня 2012 молодший син Президента України і Народний депутат України (фракція Партії регіонів) Віктор Янукович зареєстрував у Верховній Раді три законопроекти, які, за його словами, спрямовані на розширення політики державного протекціонізму українського кіно. Законодавчі ініціативи розроблялися спільно з Державним агентством України з питань кіно та Української кіно-асоціацією.

У 2011 році повідомлялось, що Держкіно України планує виділити 70 млн гривень на зйомки фільмів. Восени 2011 року Державне агентство України з питань кіно відібрало 37 кінопроектів, які повинні були отримати фінансову підтримку. У списку опинився фільм російського кінорежисера Олексія Германа-молодшого "Під електричними хмарами".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: українського кіно, Мінкульт, Раду, кінематографії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]