Пт, 2024-04-19, 06:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:03
Збройний завод в Судані міг стати жертвою авіаудару - американські експерти
Інші останні Новини світу
Набирає обертів міжнародний скандал навколо пожежі на збройному заводі в Судані.

Американська некомерційна організація The Satellite Sentinel Project, що займається космічним моніторингом "гарячих точок" у світі, підтверджує, що по збройному заводу "Ярмук" в столиці Судану Хартумі було завдано авіаційного удару.

Про це пише Газета.Ru з посиланням на The Jerusalem Post.

"На знімках видно шість великих кратерів, кожен близько 16 метрів в діаметрі, які виглядають як сліди від авіаційних бомб", - мовиться в заяві компанії.

Як свідчать зроблені з космосу фотографії, незадовго до вибуху на завод було доставлено близько сорока контейнерів.

"Якщо вибухи стали результатом ракетної атаки, спрямованої на вантаж в цих контейнерах, то мова йде про хірургічно точно виконану операцію, в результаті якої дані контейнери були повністю знищені. В результаті вибухів були також знищені дві будівлі й сильно пошкоджені ще не менше 21 в радіусі 700 метрів від епіцентра", - повідомляє The Satellite Sentinel Project.

У організації підкреслюють, що надані ними знімки не можна вважати стовідсотковим доказом того, що завод бомбили. Також не можна з упевненістю сказати, хто стоїть за авіаударом, якщо він дійсно відбувся.

Судан заявив, що по збройному заводу "Ярмук", де після серії вибухів почалася пожежа, завдали авіаудару чотири ізраїльські літаки.

Російські ЗМІ - наприклад, газета КоммерсантЪ - наводять думку експертів, котрі твважають, що Ізраїль провів таким чином генеральну репетицію на випадок можливих операцій проти ядерних об'єктів Ірану.

Минулого місяця США і Канада евакуювали своїх дипломатів із Судану й порадили своїм громадянам виїжджати з країни.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: експерти, авіаудару, збройний завод в Судані | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]