Пт, 2024-03-29, 16:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:51
Рейтинги Греції підвищило агентство Fitch
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Греції з рівня "RD" (обмежений дефолт) до "B-", прогноз – "стабільний". "Агентство вважає, що істотний ризик дефолту зберігається у зв'язку з надзвичайно високим рівнем заборгованості після операції з приватними кредиторами", - зазначено у заяві Fitch, передає "РБК-Україна".

У релізі агентства також йдеться про необхідність подальших реформ і політичні ризики у зв'язку з майбутніми парламентськими виборами наприкінці квітня - початку травня.

Fitch стало першим міжнародним рейтинговим агентством, яке підвищило суверенний кредитний рейтинг Греції після вдалого завершення переговорів Афін з приватними кредиторами 10 березня щодо реструктуризації заборгованості. Крім того, це перше підвищення рейтингу після початку в країні боргової кризи в кінці 2009 р. і перше підвищення агентством Fitch рейтингу Грецької Республіки з 2003 р.

Після оприлюднення заяви Fitch влада Греції повідомила, що республіка отримає 172,7 млрд євро фінансової допомоги до 2015 р. Ця сума включає кошти, що залишилися після викупу Міжнародним валютним фондом (МВФ) грецьких боргів в 2010 р.

Грецька влада також зазначила, що в її розпорядженні знаходяться 34,5 млрд євро, що залишилися після 2010 р., і 8,2 млрд щорічної допомоги від МВФ до 2015 р., які, як повідомляється, будуть частиною позики Афінам у розмірі 28 млрд євро (36,7 млрд дол). Зараз МВФ розглядає можливість надання такого кредиту.

У заяві міністра фінансів Греції Евангелоса Венізелоса говориться, що домовленості по позиках повинні бути схвалені до 15 березня 2012 р.

Раніше міністри фінансів єврозони схвалили надання Афінам додаткових 130 млрд євро фінансової допомоги.

Напередодні Греція оголосила про завершення обміну державних облігацій загальним номіналом 177,25 млрд євро, випущених у рамках грецького права, що належали приватному сектору. В результаті обміну Греція повністю звільнила себе від зобов'язань за цими облігаціями на 177 млрд євро. Також до обміну були пред'явлені облігації на 20 млрд євро з числа паперів, випущених у рамках іноземного права (всього 29 млрд євро). Таким чином, Греція реструктурує раніше випущені облігації загальним номіналом не менш 197 млрд євро (близько 96% від всіх паперів на руках у приватного сектора).

Згідно з умовами т.з. "програми участі приватного сектора в полегшенні боргового навантаження" Греції (private sector involvement, PSI), замість колишніх держоблігацій інвестори отримують нові папери з номінальною вартістю на 53,5% менше оригінальної. Таким чином, приватні інвестори пробачать Греції більше 100 млрд євро боргу за старими облігаціями.

За рахунок реструктуризації боргу і нових кредитів Євросоюз і Міжнародний валютний фонд сподіваються зменшити боргове навантаження Греції до 120,5% від ВВП країни зі 165% за підсумками 2011 р.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1042 | Додав: nowyny | Теги: Рейтинг, рейтингове агентство Fitch Ratings, Греція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]