Чт, 2024-04-25, 10:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:01
Російський фільм "Серпень. Восьмого" заборонили до показу в Україні
Інші останні Культурні новини

Міністерство культури заборонило прокат фільму "Серпень. Восьмого" режисера Джаніка Файзієва, відкликавши прокатну ліцензію, повідомляє портал "Національний акцент" з посиланням на регіональні видання, передає "Інтерфакс".

"Таке рішення міністерство прийняло після звернення до них націоналістичної громадської організації "Свобода" та грузинської діаспори", - йдеться у повідомленні. У "Свободі" заявляють, що фільм розпалює міжнаціональну ворожнечу і "ненависть до братнього грузинського народу", через що його публічний показ на території Україні, на думку активістів, неприпустимий.

"Метою фільму, який вже заборонили в Молдові та Азербайджані, є маніпулювання масовою свідомістю з метою обілити російський імперіалізм взагалі і вторгнення до Грузії і окупацію частини її території, зокрема", - заявив активіст "Свободи" Андрій Мохник.

Стрічка "Серпень. Восьмого" розповідає про військовому конфлікті в Південній Осетії. У центрі сюжету - молода жінка, яка змушена пробиратися до Південної Осетії, де опинився її 7-річний син, відправлений туди напередодні конфлікту.

Раніше в українських кінотеатрах заборонили показувати фільми "Бруно" та "Пила 7".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1415 | Додав: adminA | Теги: фільм Серпень. Восьмого заборонили, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]