Пт, 2024-04-19, 20:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:51
Щодо намірів ліквідувати Окружний адмінсуд Києва Вища рада правосуддя відповіла Офісу Зеленського
Інші останні Кримінальні новини

Вища рада правосуддя проконсультувала Офіс президента щодо ліквідації Окружного адміністративного суду Києва — рекомендує провести «дискусію із широким колом експертів».

Документ опублікував у Facebook журналіст Данило Мокрик.

Так ВРП відреагувала на відповідну петицію

Президента закликали невідкладно подати до Ради законопроєкт про ліквідацію ОАСК, оскільки суд «повністю втратив довіру й авторитет». Причиною петиції стали опубліковані НАБУ в липні 2019 року і в липні 2020-го записи розмов керівництва цього суду, які «свідчать про глибоко вкорінену в суді корупцію та практику неправосудності рішень».

на сайті президента, яка набрала необхідну кількість підписів (25 тисяч). Після цього президент доручив розпочати консультації з Вищою радою правосуддя, аби напрацювати коректну процедуру, «яка дозволила б вирішити питання ОАСК та зняти певну напругу в суспільстві щодо цієї ситуації».

На що ВРП заявила: «З метою дотримання балансу незалежності судової влади і забезпечення права на справедливий суд для кожного, подальша дискусія із зазначеного у вказаній електронній петиції питання має відбуватися із залученням широкого кола експертів на базі професійних майданчиків, у тому числі Вищої ради правосуддя».

Окрім цього, у Вищій раді правосуддя перелічили причини для ліквідації суду:

  •     зміна системи судоустрою;
  •     необхідність забезпечити доступність правосуддя;
  •     оптимізація видатків державного бюджету;
  •     зміна адміністративно-територіального устрою.

У Раді наголосили, що при ліквідації суду має бути обґрунтована причина й має бути доцільною.

У Мін’юсті вирішують, як вчинити з Окружним адмінсудом Києва: Ліквідація мало що змінить

НАБУ підозрює суддів Окружного адмінсуду Вовка, Аблова, Погрібніченка, Келеберду, Огурцова, Качуру та Саніна в корупції та спробах захопити державну владу.

17 липня НАБУ представило запис розмов голови суду Павла Вовка і суддів ОАСК. Того ж дня працівники НАБУ провели обшуки в суді, після чого Вовку та його заступнику Євгену Аблову повідомили про підозру

Обшуки в Окружному адмінсуді: НАБУ повідомило про підозру голові суду, його заступнику та ще 5 суддям . 21 липня НАБУ оприлюднило нові записи телефонних розмов Вовка Справа проти суддів Окружного адмінсуду Києва: НАБУ розсекретило нові записи телефонних розмов .

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 560 | Додав: adminA | Теги: відповідь Офісу Зеленського, Вища рада правосуддя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]