Вт, 2024-04-23, 11:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:54
Про тиск на працівників антикорупційних органів розповів очільник САП
Інші останні Кримінальні новини

Виконувач обовʼязків голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук розповів, що на працівників антикорупційних органів чинять "багатовекторний тиск".

"Було різне — і погрожували, і машини псували, і прослуховували, і пікетували. Я своїм побратимам пояснював, що на фронті зрозуміло, де ворог і звідки прилетить, а тут тиск багатовекторний, тут ми у круговій обороні, бо не знаємо, звідки саме піде атака", — зазначив він.

За словами Грищука, нищівного удару по антикорупційній системі завдав Конституційний суд у жовтні 2020 року КС визнав неконституційним повноваження НАЗК моніторити спосіб життя посадовців, на що суспільство відреагувало пікетами «Ніяких але! Скасовуйте свою х*йню, яку наголосували». Понад тисячу протестувальників із плакатами, фаєрами і димовухами вимагали відставки суддів Конституційного суду.

"Я не маю права висловлювати позицію щодо цього рішення, але з боку прокурорів це виглядає так: прокурор працює, збирає матеріали кримінальної справи, ходить до суду, вислуховує на свою адресу негатив від захисту. Потім в один «прекрасний» день [Конституційний] суд скасовує кримінальну статтю, за якою прокурор вів провадження", — розповів він.

Після цього, додав очільник САП, прокурор «приходить до суду, бачить задоволені обличчя захисту» і просить закрити провадження через неконституційність кримінальної статті.

"Фактично прокурори і детективи в цьому випадку працюють на смітник — це дуже демотивує", — зазначив Грищук.

Окремо керівник САП зізнався, що з ним намагалися домовитися олігархи.

"На початку «пробували на зуб», але я сказав, що мене це не цікавить, спроби припинилися", — розповів він.

У ніч проти 17 грудня у Львові невідомі спалили автомобіль детектива Національного антикорупційного бюро України У Львові спалили автомобіль детектива НАБУ. Він розслідував справу «рюкзаків Авакова» . За даними Центру протидії корупції, власником спаленого авто виявився детектив НАБУ, який свого часу розслідував справу про «рюкзаки Авакова».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 579 | Додав: adminA | Теги: очільник САП, працівнии антикорупційних органів, Тиск | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]