Сб, 2024-04-20, 15:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:23
Ситуація в зоні АТО загострюється: 16 обстрілів за добу. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Ситуація в зоні проведення Антитерористичної операції має тенденцію до загострення. Про це сьогодні, 5 листопада, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Протягом доби противник здійснив 16 обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї та гранатометів у районах Авдіївка, Опитне, Піски, Мар’їнка (Донецький напрямок)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що продовжується інформування ОБСЄ щодо порушення противником Мінських домовленостей. Представникам Місії надана інформація про наявність у районі Донецька та Дебальцевого артилерійських систем противника калібром понад 100-мм (САУ) та 122-мм РСЗВ "Град".

За даними розвідки, основні зусилля противника були зосереджені на посиленні передових підрозділів поблизу лінії зіткнення на Донецькому та Волноваському напрямках; приховуванні озброєння та військової техніки в заборонених Мінськими домовленостями районах на Слов’янському, Донецькому, Волноваському та Маріупольському напрямках.

При цьому здійснюється перешкоджання діяльності представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Також наголошується, що бойовики зосередилися на веденні розвідки із залученням диверсійних розвідувальних груп на Слов’янському, Сєверодонецькому та Новоайдарському напрямках, підготовці артилерійських підрозділів 1 АК та логістичному забезпеченні російського окупаційного угруповання військ.

При цьому остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат. Про це на традиційному брифінгу у четвер повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув і не зазнав поранень", - зазначив він.

Спікер Генерального штабу Збройних сил Владислав Селезньов також повідомив, що українська сторона в четвер вранці почала відведення мінометів калібром менше 120 мм від лінії зіткнення в зоні АТО на Артемівському напрямку в Донецькій області.

Нагадаємо, 4 листопада секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що у разі продовження провокацій з боку бойовиків на сході країни, Збройні сили України припинять відведення озброєння і військової техніки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 783 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, ситуація, 16 обстрілів за добу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]