Пт, 2024-03-29, 17:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:33
Сорос: криза у США вже почалась
Інші останні Новини світу
США вже увійшли в чергову стадію рецесії, а до уповільнення економічного зростання держави призвів опір республіканців прийняттю запропонованого президентом Бараком Обамою плану фінансового стимулювання.

Таку думку висловив інвестор-мільярдер Джордж Сорос в інтерв'ю CNBC.

Відповідаючи на питання журналіста, чи загрожує США рецесія, Сорос сказав: "Я думаю, що ми вже в ній".

"Ми перебуваємо в стадії спаду, і виникла суперечка про те, чи повинні багаті платити податки, створювати робочі місця чи ні. Перший варіант дозволив би збалансувати бюджет в довгостроковій перспективі, але вибрані короткострокові фінансові стимули", - зазначив мільярдер.

"Виборцям треба буде подумати наступного року, чого вони дійсно хочуть", - додав він.

За його словами, політики в Європейському союзі постійно ухвалюють неправильні рішення, створюючи ситуацію в економіці єврозони "більш небезпечну" для світової фінансової системи, ніж крах Lehman Brothers у 2008 році.

"Це більш небезпечна ситуація, і я думаю, коли справа дійде до крайнього загострення, буде зроблено все можливе, щоб утримати систему від розпаду. Про те, що станеться в іншому випадку, дуже страшно подумати", - додав він.

Сорос також спрогнозував, що Євросоюз, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд все ж виділять черговий транш допомоги Греції, що перебуває на порозі дефолту.

За матеріалами: gazeta.ua

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1356 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]